ΕΛΛΑΔΑ

Κρoύσματα σήμερα: «Βαρόμετρο» τα νούμερα για την επιστροφή στην κανονικότητα

Κρoύσματα σήμερα: «Βαρόμετρο» τα νούμερα για την επιστροφή στην κανονικότητα

Κορονοϊός: Κρίσιμα είναι τα νούμερα της επιδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς αυτή την εβδομάδα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα αποφασίσει για την τύχη των χιονοδρομικών κέντρων, όπως και για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων.

Σταθεροποίηση παρουσιάζουν τα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες, τα οποία κυμαίνονται στα 300 με 500, όπως και στους διασωληνωμένους, οι οποίοι έχουν μειωθεί, με τις ΜΕΘ, ωστόσο, να βρίσκονται σε «κόκκινο» συναγερμό γιατί ανά πάσα στιγμή οι εισαγωγές μπορούν να ξεφύγουν.

Αν τα επιδημιολογικά δεδομένα καλυτερεύσουν τις επόμενες μέρες, οι λοιμωξιολόγοι της επιτροπής του Υπ. Υγείας αναμένεται να δώσουν το ΟΚ για το άνοιγμα περισσότερων τομέων της Οικονομίας.

Ενώ, κρίνεται και η επιστροφή των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων στα θρανία.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, τόσο η κυβέρνηση όσο και οι λοιμωξιολόγοι τονίζουν πως σε νέα «έκρηξη» κρουσμάτων θα επιβληθεί νέο lockdown, ακόμη πιο σκληρό.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, ήταν κατηγορηματικός.

«Ακούμε με προσοχή και τους ειδικούς και τις επαγγελματικές τάξεις. Ανάμεσα σε δύο ακραίες τάσεις του απόλυτου καθολικού lockdown που θυμίζει το πρώτο, με τεράστιες επιπτώσεις, και στην άλλη του "κάντε ό,τι θέλετε απλώς τηρήστε τα μετρά προστασίας", εμείς προσπαθούμε κάθε φόρα να εφαρμόζουμε ένα μείγμα μέτρων»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Αυτοί θα τον «καθαρίσουν» – Αποκάλυψη - «βόμβα» για το ταπεινωτικό τέλος του «σουλτάνου»