ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Συγκέντρωση αλληλεγγύης υπέρ του Κουφοντίνα - Πανό και συνθήματα

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Συγκέντρωση αλληλεγγύης υπέρ του Κουφοντίνα - Πανό και συνθήματα

Ισχυρέςαστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της Αθήνας για τη συγκέντρωση αλληλεγγύης υπέρ του Κουφοντίνα - Έκλεισε στις 16:00 ο σταθμός του Μετρό Πανεπιστήμιο, κατόπιν σχετικής εντολής της Αστυνομίας.

Η απόφαση όπως φαίνεται πάρθηκε ύστερα από ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, όπου υπάρχει κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Προπύλαια για τον καταδικασμένο για τη δράση του στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου με αίτημα τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Όπως θα δείτε στην gallery που ακολουθεί η Αστυνομία έχει ήδη αναπτύξει μονάδες στο σημείο όπου θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση προκειμένου να επέμβουν σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο. Μάλιστα στο σημείο βρίσκεται και «Αύρα» της Αστυνομίας.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Στις 17:30 το απόγευμα μία μικρή ομάδα 10 - 15 ατόμων εμφανίστηκαν κρατώντας ένα πανό και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Αστυνομικές δυνάμεις τους περικύκλωσαν προκειμένου να τους ελέγξουν και ύστερα από ολιγόπλεπτη διαπραγμάτευση τους άφησαν ελεύθερους να κατευθυνθούν προς την Ομόνοια.

Μικρή ένταση προκλήθηκε και έξω από το Πανεπιστήμιο με άλλη ομάδα αλληλέγγυων η οποία εκτονώθηκε γρήγορα με περιορισμένη χρήση δακρυγόνων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Αυτοί θα τον «καθαρίσουν» – Αποκάλυψη - «βόμβα» για το ταπεινωτικό τέλος του «σουλτάνου»