ΕΛΛΑΔΑ

Γυμνάσια - Λύκεια: Τότε θα γίνει το επόμενο βήμα - O «οδικός χάρτης» του καθηγητή Γώγου

Γυμνάσια - Λύκεια: Τότε θα γίνει το επόμενο βήμα - O «οδικός χάρτης» του καθηγητή Γώγου

Τον «οδικό χάρτη» των επόμενων αποφάσεων για άρση των μέτρων παρουσίασε ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

«Για να αποφασίσουμε κάτι περαιτέρω πρέπει να δούμε τα δεδομένα 1-2 εβδομάδων ίσως και παραπάνω» είπε το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Όσον αφορά τη συνεδρίαση των ειδικών την Παρασκευή ο κ. Γώγος είπε ότι «θα συζητήσουμε τι έχει γίνει με το λιανεμπόριο για να δούμε τι άλλο μπορεί να ανοίξει. Το τι θα ανοίξει θα το αποφασίσει η πολιτεία».

Ειδικά για τα σχολεία είπε ότι «έχουν αποκτήσει πρώτη γραμμής προτεραιότητα» υπενθυμίζοντας ότι «έχουν ανοίξει δύο βασικές κατηγορίες, τα δημοτικά σχολεία και το λιανεμπόριο, και θέλουμε να δούμε τι επίπτωση θα έχει».

Ερωτηθείς ξανά για την ατζέντα της συνεδρίασης της Παρασκευής ο κ. Γώγος είπε ότι «πιθανότατα να είναι το θέμα Γυμνασίων και Λυκείων, δεν έχει καθοριστεί αλλά φαντάζομαι ότι θα είναι τέτοια θέματα στην ατζέντα».

Σύμφωνα με τον ίδιο «τα πράγματα πάνε ομαλά εφόσον τηρούνται τα μέτρα, να μην είμαστε όμως βιαστικοί».

Στην ερώτηση, τέλος, για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό ο Χαράλαμπος Γώγος αφού παρατήρησε ότι «το βασικό πρόβλημα είναι τα χιονοδρομικά» στη συνέχεια τόνισε ότι «για να δούμε το θέμα μετακινήσεις πρέπει να σιγουρευτούμε ότι υπάρχει μια οριζόντια ύφεση της επιδημίας. Θα πρέπει το άνοιγμα των νομών να γίνει με μεγάλη προσοχή. Τα πράγματα πάνε καλά επιδημιολογικά και δόξα τω Θεώ είμαστε σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με όσα συμβαίνουν στο εξωτερικό».

Δείτε τι δήλωσε στο MEGA ο Χαράλαμπος Γώγος:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη κορoνοϊού: Προβληματίζουν τα «ορφανά» κρούσματα σε Αθήνα και Κρήτη