ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - «Βόμβα» Τζανάκη: Lockdown για 2 μήνες με νέα έκρηξη - Έως 60.000 τα ενεργά κρούσματα

Κορονοϊός - «Βόμβα» Τζανάκη: Lockdown για 2 μήνες με νέα έκρηξη - Έως 60.000 τα ενεργά κρούσματα

Σε… αναμμένα κάρβουνα οι Έλληνες επιστήμονες, μετά την απόφαση για άνοιγμα των καταστημάτων. Τι φοβούνται και γιατί προβλέπουν νέο lockdown αν καταγραφεί νέα έκρηξη κρουσμάτων.

Τον κίνδυνο να υπάρξει lockdown τουλάχιστον δύο μηνών, εάν υπάρξει «εκτίναξη στο ελατήριο» του κορονοϊού, ανέδειξε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Διευθυντής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αν το ελατήριο εκτιναχθεί, θα έχουμε πάλι κλείσιμο για δύο μήνες τουλάχιστον». Παράλληλα, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, ο κ. Τζανάκης εκτίμησε πως αυτή τη στιγμή, τα ενεργά κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 50.000 - 60.000.

Ο καθηγητής σημείωσε πως «τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί στα 500 με 600», τονίζοντας: «Ευτυχώς το αποτύπωμα των γιορτών δεν ήταν εκρηκτικό». Σε ό,τι αφορά τις μεταλλάξεις του κορονοϊού, ο κ. Τζανάκης ανέφερε πως είναι «ευχής έργον που το μεταλλαγμένο στέλεχος, το ένα από τα δύο, είναι στην Κρήτη που διαθέτει χαμηλό ιικό φορτίο» και δήλωσε ότι «οι μεταλλάξεις δημιουργούν μικρότερη τοξικότητα στον ιό για να μπορέσει να επιβιώσει και να μεταδοθεί ευκολότερα».

Σχετικά με τους εμβολιασμούς, διευκρίνισε πως τα εμβόλια καλύπτουν και τα μεταλλαγμένα στελέχη, αλλά τόνισε πως «κάθε μέρα θα πρέπει να γίνονται 50 έως 60.000 εμβολιασμοί για να αποκοπεί η μεταδοτικότητα» κι αυτό γιατί «το μεταλλαγμένο στέλεχος απειλεί με υπερμετάδοση».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σαρηγιάννης στο Newsbomb.gr: Πότε θα ανοίξει η εστίαση - Πόσα κρούσματα θα έχουμε το Μάρτιο