ΕΛΛΑΔΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι θα γίνει με το lockdown – Τι φοβάται ο καθηγητής Βατόπουλος

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι θα γίνει με το lockdown – Τι φοβάται ο καθηγητής Βατόπουλος

Για την απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ αλλά και τις μετακινήσεις από νομό σε νομό αναφέρθηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Όπως είπε η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα θα παραμείνει καθώς «με την απαγόρευση το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ελαττώνεις τις ευκαιρίες του ιού, ελαττώνεις τον μη αναγκαίο συνωστισμό».

Το μέλος της επιτροπής των ειδικών αναφέρθηκε και στις μετακινήσεις από νομό σε νομό εκφράζοντας την ανησυχία του για μια άρση των μέτρων για τα χιονοδρομικά κέντρα.

«Φοβάμαι τις μετακινήσεις για τα χιονοδρομικά κέντρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βατόπουλος στον ΣΚΑΙ προσθέτοντας ότι μπορεί να απελευθερωθεί άμεσα ψάρεμα και κυνήγι όμως δεν μπορεί να επιτραπεί ακόμα η μετακίνηση από νομό σε νομό.

Σχετικά με την εστίαση είπε πως αργεί το άνοιγμα της και ότι αυτό θα το καθορίσει το πώς θα πάει η επιδημία και το λιανεμπόριο.

Παράλληλα, σημείωσε πως την Παρασκευή θα αποφασίσουν για το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων.

Αναφορικά με την μετάλλαξη του κορονοιού ο καθηγητής Βατόπουλος υπογράμμισε πως μεταδίδεται πιο εύκολα αλλά δεν είναι πιο επικίνδυνη, δηλαδή ένας άνθρωπος κολλάει περισσότερους ανθρώπους και γι’ αυτό καθίσταται ακόμα πιο σημαντική η τήρηση των μέτρων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη κορoνοϊού: Προβληματίζουν τα «ορφανά» κρούσματα σε Αθήνα και Κρήτη