ΕΛΛΑΔΑ

Γυμνάσια - Λύκεια: Προτεραιότητά το άνοιγμά τους λένε στην κυβέρνηση - Τι ισχύει με τις μετακινήσεις

Γυμνάσια - Λύκεια: Προτεραιότητά το άνοιγμά τους λένε στην κυβέρνηση - Τι ισχύει με τις μετακινήσεις

«Προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων», σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο Newsbomb.gr κυβερνητικές πηγές και επιβεβαίωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους η επιστροφή των μαθητών στα θρανία θα τεθεί επί τάπητος στη σύσκεψη της Ειδικής Επιτροπής την Παρασκευή.

Πάντως το μήνυμα που εκπέμπεται από το Μαξίμου είναι πως η περαιτέρω επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας θα γίνει σταδιακά, με προσοχή και με ασφάλεια και λαμβάνοντας πάντα υπόψιν επιδημιολογικά δεδομένα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός την Τετάρτη από το βήμα της Βουλής «εφαρμόζεται το κυλιόμενο σχέδιο σύμφωνα με το οποίο τα επιδημιολογικά δεδομένα των 7 ημερών θα καθορίζουν τις επόμενες κινήσεις».

Ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος, επεσήμανε πως αυτό που θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Παρασκευής θα είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα προκύψουν από το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

«Τα πράγματα πάνε ομαλά, εφόσον τηρούνται τα μέτρα. Να μην είμαστε όμως βιαστικοί», δήλωσε το πρωί της Τετάρτης στο Mega ο καθηγητής, σημειώνοντας ότι το ζήτημα των γυμνασίων και λυκείων θα είναι στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης.

Σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις από νομό σε νομό, κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζουν πως δεν είναι από τα βασικά ζητήματα που απασχολούν την κυβέρνηση και τους ειδικούς και θα εξεταστεί όταν θα το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Για το θέμα των μετακινήσεων ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος τόνισε: «για να δούμε το θέμα μετακινήσεις πρέπει να σιγουρευτούμε ότι υπάρχει μια οριζόντια ύφεση της επιδημίας. Θα πρέπει το άνοιγμα των νομών να γίνει με μεγάλη προσοχή. Τα πράγματα πάνε καλά επιδημιολογικά και δόξα τω Θεώ είμαστε σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με όσα συμβαίνουν στο εξωτερικό».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό - Εστίαση: Πάει για Μάρτιο το άνοιγμα - Τι ειπώθηκε στη σύσκεψη Σταϊκούρα - εστιατόρων