ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στα Χανιά: Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία 54χρονης

Έγκλημα στα Χανιά: Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία 54χρονης

Την Παρασκευή το πρωί απολογείται τελικά στον ανακριτή ο Νορβηγός που κατηγορείται για τη δολοφονία της 54χρονης συντρόφου του στα Μεσκλά Χανίων, καθώς ο 48χρονος ζήτησε να μην του οριστεί συνήγορος αυτεπάγγελτα αλλά να βρει δικηγόρο μέσω της πρεσβείας της χώρας του.

Ο Νορβηγός οδηγήθηκε χθες ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος του απήγγειλε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοχρησίας.

Στη συνέχεια, ο 48χρονος οδηγήθηκε στην ανακρίτρια Χανίων από την οποία ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί στις 23 Ιανουαρίου στις 10:30πμ.

Όπως γράφουν τοπικά ΜΜΕ, ο Νορβηγός εντοπίστηκε το απόγευμα της Τρίτης μέσα στο αυτοκίνητο της δολοφονημένης συντρόφου του σε εκκλησάκι στην περιοχή των Λινοπεραμάτων Ηρακλείου.

Αφού περικυκλώθηκε από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και πεζής περιπολίας του Ηρακλείου συνελήφθη χωρίς να φέρει αντίσταση βάσει εντάλματος που είχε εκδοθεί.

«Πέταξα το κινητό της»

Ο κατηγορούμενος φέρεται να παραδέχτηκε ότι πήρε μαζί του και το τηλέφωνο της 54χρονης συντρόφου του και επικοινώνησε με τα παιδιά της.

Σύμφωνα με πληρωφορίες, όταν ρωτήθηκε από τον εισαγγελέα γιατί ήρθε σε επαφή με τα παιδιά της 54χρονης ο Νορβηγός απάντησε:

«Το κινητό της συντρόφου μου το πέταξα κάπου στα Μάταλα. Πήρα την κόρη της, γιατί ήθελα να την ενημερώσω ότι σκότωσα τη μητέρα της και ότι σκόπευα να αυτοκτονήσω, αλλά το τηλεφώνημα πήρε άλλη τροπή όταν πήρε το τηλέφωνο ο μεγάλος γιος της με τον οποίο καυγάδισα έντονα».

Τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως όταν συνελήφθη ο 48χρονος, είχε περάσει ένα λάστιχο στην εξάτμιση του αυτοκινήτου, το οποίο κατέληγε στο εσωτερικό του οχήματος.

Ωστόσο, την ώρα της σύλληψης το αυτοκίνητο δεν ήταν σε λειτουργία και ο Νορβηγός δεν έφερε αντίσταση στους αστυνομικούς.

Μιλώντας στο Mega, o εν διαστάσει σύζυγος της 54χρονης γυναίκας αποκάλυψε την τελευταία συνομιλία που είχε μαζί της.

«Στις 13 Ιανουαρίου 2021 δέχτηκα ένα τηλέφωνο στο σταθερό μου. Ήταν η Βίκυ η συγχωρεμένη. Μου ‘είπε έλα γρήγορα γιατί θα με σκοτώσει’. Δεν ήταν η πρώτη φορά που είχα τέτοιο τηλεφώνημα. Είχε γίνει και τον Απρίλιο.

Της είπα ότι δεν μπορούσα να πάω γιατί ήταν αργά και υπάρχει το lockdown. Της είπα μόνο ‘φύγε’ και μου έκλεισε το τηλέφωνο. Μετά έκανα μεγάλες προσπάθειες να την βρω στο τηλέφωνο. Μετά τις 10 κλήσεις το σήκωσε ο Νορβηγός, μου είπε ότι ήταν τρελή και μου το έκλεισε.

Επέμεινα και όταν το σήκωσε ξανά του ζήτησα να μην κλείσει το τηλέφωνο και να μιλήσουμε. Τον παρακάλεσα να μην της κάνει κακό και του είπα ότι εγώ δεν μπορώ να έρθω. Μου απάντησε ότι δεν θα μείνει εδώ. Την άκουσα να μιλάει και μου είπε ‘Μιχάλη κρατάει μαχαίρι’».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Αυτή είναι η πιθανότερη ημερομηνία επιστροφής των μαθητών σε Γυμνάσια, Λύκεια