ΕΛΛΑΔΑ

«Κλείδωσε» η απόφαση των λοιμωξιολόγων - Τι θα γίνει με σχολεία, πρακτορεία ΟΠΑΠ και λαχειοπώλες

«Κλείδωσε» η απόφαση των λοιμωξιολόγων - Τι θα γίνει με σχολεία, πρακτορεία ΟΠΑΠ και λαχειοπώλες

Στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδριάζει σήμερα, αναμένεται τεθεί το άνοιγμα των πρακτορείων ΟΠΑΠ αλλά και η άδεια να κυκλοφορούν οι λαχειοπώλες, γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης

Σημειώνεται, ότι η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αναμένεται να εξετάσει σήμερα, για την εισήγησή της προς την κυβέρνηση, το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων, αλλά και το άνοιγμα των χιονοδρομικών και κατ επέκταση η μετακίνηση υπό προϋποθέσεις από νομό σε νομό.

Μιλώντας στο OPEN, ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην εστίαση λέγοντας «δεν βλέπουμε καθόλου κοντά το άνοιγμά της». «Θα πρέπει να κάνουμε άλλη μια βδομάδα υπομονή για περαιτέρω άνοιγμα του λιανεμπορίου, των χιονοδρομικών κέντρων και της άρσης απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό» είπε στη συνέχεια ο κ. Παπαθανάσης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, ανέφερε «προχωράμε με μικρά βήματα, ανοίγοντας σιγά σιγά δραστηριότητες», συμπληρώνοντας «πηγαίνουμε καλά, άρα θα ανοίξουμε δραστηριότητες».

Ο ίδιος, ξεκαθάρισε ότι η χώρα δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει κάποιο μεγάλο άνοιγμα τη Δευτέρα (25/1) παραπέμποντας για άνοιγμα περισσότερων δραστηριοτήτων στην επόμενη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων την 29η Ιανουαρίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γυμνάσια - Λύκεια: Η ημερομηνία - «κλειδί» και οι φόβοι των λοιμωξιολόγων