ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Κοντοζαμάνης: Άμεσα η προκήρυξη 500 νέων θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού

Κορονοϊός - Κοντοζαμάνης: Άμεσα η προκήρυξη  500  νέων  θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΘα συνεχίσουμε να ενισχύουμε, όπως κάναμε από την πρώτη μέρα της πανδημίας, το σύστημα υγείας, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε εξοπλισμό, προκειμένου να ανταποκριθεί το σύστημα στις ανάγκες των πολιτών, υπογράμμισε κατά την ενημέρωση για την πανδημία ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

 

Επανέλαβε ότι στην αρχή της πανδημίας ο προγραμματισμός ήταν για 2.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού και έχουν ξεπεράσει τις 7.000 οι προσλήψεις.

Προσέθεσε ότι ολοκληρώνονται οι 1.400 θέσεις μόνιμου προσωπικού και τις επόμενες ημέρες θα προκηρυχθούν 500 και πλέον νέες θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού, «οι οποίες πρωτίστως θα καλύψουν άγονες θέσεις που είχαν προκηρυχθεί στο παρελθόν και ειδικότητες οι οποίες είναι αναγκαίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Αναδιάταξη δυνάμεων για τον εμβολιασμό

Η χώρα αυτή τη στιγμή στο μέτωπο της πανδημίας, όπως και άλλες χώρες, δίνει μια μεγάλη μάχη, είπε ο κ. Κοντοζαμάνης. «Δίνουμε τη μάχη του εμβολιασμού του πληθυσμού, που είναι ένα μεγάλο στοίχημα προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο του πληθυσμού».

Στο πλαίσιο αυτό, διευκρίνισε, «αναδιατάσσουμε και αναπροσαρμόζουμε τις δυνάμεις του ΕΣΥ, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του εμβολιασμού και να καλύψουμε το σύνολο του πληθυσμού». Όπως είπε, όλες οι χώρες χρησιμοποιούν και τα νοσοκομεία ως εμβολιαστικά κέντρα, όλες οι χώρες χρησιμοποιούνε τις δομές της ΠΦΥ, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στον εμβολιασμό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Στα ύψη η αγωνία - Τι θα φέρει το άνοιγμα Γυμνασίων - Λυκείων