ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: «Μούδιασμα» από τις ουρές στα καταστήματα - «Φλερτάρουμε» με τρίτο κύμα και νέο lockdown

Κορονοϊός: «Μούδιασμα» από τις ουρές στα καταστήματα - «Φλερτάρουμε» με τρίτο κύμα και νέο lockdown

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Λαϊκό προσκύνημα... Έτσι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς, αυτό που συνέβη στα καταστήματα, στους πιο εμπορικούς και πολυσύχναστους δρόμους, όχι μόνο της Αθήνας, αλλά και άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας μας το Σάββατο (24/01).

Τα καταστήματα έχουν ανοίξει εδώ και λίγες ημέρες ξανά και οι πολίτες, εμφανώς κουρασμένοι από τα συνεχή μέτρα και τον περιορισμό, έσπευσαν να κάνουν μία βόλτα ή αγορές ή να παραλάβουν προϊόντα που παρέμεναν σε καθεστώς «ομηρείας» σε καταστήματα, μετά το «πάγωμα» του click away.

Σε συνδυασμό με τον κατά γενική ομολογία καλό καιρό του Σαββάτου πάντως, ουρές και συνωστισμός ήταν η γενική εικόνα που καταγράφηκε στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Καταστηματάρχες έδιωχναν κόσμο - Καταναλωτές έκαναν «πονηριές» για να κερδίσουν χρόνο

Η κοσμοσυρροή που παρατηρήθηκε, οδήγησε μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε το Open, πολλούς ιδιοκτήτες καταστημάτων, να βγουν από τα καταστήματά τους και να ζητήσουν από τον κόσμο, να φύγει και να επιστρέψει, για να εξυπηρετηθεί την Κυριακή, οπότε και επίσης θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί που περιφρουρούσαν τα μέτρα κατά του κορονοϊού, έπιασαν πολλούς πολίτες που προσπάθησαν να σπάσουν τη δίωρη προθεσμία που είχαν για να κάνουν τα ψώνια τους.

Έστελναν και ξανάστελναν SMS, θεωρώντας ότι έτσι «ανανέωναν» το χρόνο παραμονής τους στα μαγαζιά.

Οι αστυνομικοί και οι εργαζόμενοι της δημοτικής αστυνομίας στον εμπορικότερο δρόμο της Αθήνας φρόντιζαν να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας.

Από αυτοκίνητο της δημοτικής αστυνομίας ακούγονταν μηνύματα για τήρηση των αποστάσεων.

Παπαθανάσης: Ουρές θα έχουμε, πρέπει να τηρούνται τα μέτρα

Στις ουρές αναφέρθηκε το πρωί της Τρίτης και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης ο οποίος τόνισε ότι «ουρές θα έχουμε και είναι φυσικό αφού έχουμε περιορισμένο αριθμό ατόμων εντός των καταστημάτων. Αλλά και εκεί πρέπει να υπάρχουν αποστάσεις και να τηρούνται τα μέτρα».

«Είχαμε μερική επανεκκίνηση του εμπορίου εχθές. Υπήρχαν σε κάποια καταστήματα ουρές αλλά και οι επαγγελματίες και οι συμπολίτες μας τήρησαν απόλυτα τα μέτρα. Νομίζω ότι σιγά σιγά θα χτίσουμε την κίνηση, αλλά για να έχουμε διάρκεια πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα και τους κανόνες» συμπλήρωσε ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στο MEGA.

Οι ειδικοί πάντως, συνεχίζουν να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, εάν ο κόσμος χαλαρώσει και δεν τηρούνται τα μέτρα, να πυροδοτηθεί τρίτο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας.

Σε συνέντευξή του στο Πρακτορείο FM, ο αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής, τόνισε ότι το σύστημα υγείας δεν έχει αποσυμφορηθεί.

«Έχουμε κοντά στους 300 διασωληνωμένους συνανθρώπους μας και πολύ μεγάλη κόπωση στους επαγγελματίες υγείας, που είναι απόλυτα λογική και δικαιολογημένη. Αν υπάρξει τρίτο κύμα οι δυνατότητες αντιμετώπισης του τόσο από τους επαγγελματίες υγείας, από την κοινωνία, ή ακόμα και από την οικονομία μας, είναι πολύ περιορισμένες, και οι συνέπειες θα είναι πιο δραματικές σε σχέση με το δεύτερο κύμα», είπε ο καθηγητής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.