ΕΛΛΑΔΑ

Σεξουαλική κακοποίηση 12χρονης: Συγκλονίζει η μητέρα - Διαστροφή η δικαιολογία «τα ήθελε η ανήλικη»

Σεξουαλική κακοποίηση 12χρονης: Συγκλονίζει η μητέρα - Διαστροφή η δικαιολογία «τα ήθελε η ανήλικη»

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για σεξουαλική βία στο χώρο του αθλητισμού. Αυτή τη φορά στον χώρο της ελληνορωμαϊκής πάλης. Προπονητής 47 ετών καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκιση για αποπλάνηση 12χρονης κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια πριν απο 4 χρόνια και μέχρι σήμερα παραμένει στη φυλακή.

Η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού έφθασε στο σημείο να κάνει τον ντεντέκτιβ για να καταλάβει τι συνέβαινε μεταξύ κόρης και προπονητή. Τότε πήγε και μίλησε στον προπονητή κι όταν του ζήτησε να μείνει μακριά εκείνος, όπως λέει, απάντησε: «κάνεις κακό στο παιδί σου, άφησε την ελεύθερη».

Όπως λέει μιλώντας στην ΕΡΤ η συνήγορος της οικογένειας Ειρήνη Μαρουπα, “η μητέρα προσπάθησε να σώσει το παιδί της, αυτός δεν το έκανε και ακολούθησε η καταγγελία».

Μετά από γυναικολογικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι το ανήλικο κορίτσι είχε ολοκληρωμένες σχέσεις και η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια. Οι γονείς μέσω επιστολής που έστειλαν αποκλειστικά στην ΕΡΤ περιγράφουν την αποπλάνηση της κόρης τους, τονίζοντας:

«Ο προπονητής της εκμεταλλεύτηκε τον παιδικό της ενθουσιασμό και μετέτρεψε την ανάγκη της για αποδοχή, σε σεξουαλική πράξη. 12 ετών ήταν ακόμα παιδί, δεν είχε την ωριμότητα να αποφασίσει τι είναι ωφέλιμο γι’ αυτήν. Αυτή η διαστροφή με την δικαιολογία «τα ήθελε, η ανήλικη» πρέπει να ξεριζωθεί από την ελληνική κοινωνία».

Ιδιόχειρο γράμμα της 12χρονης προς τον προπονητή της, ήταν ένα από τα στοιχεία που κατατέθηκε στο δικαστήριο. Η δικηγόρος της οικογένειας επισημαίνει ότι παράγοντες της ομοσπονδίας είχαν ενημερωθεί από τον τότε υπεύθυνο διαιτησίας για τη συμπεριφορά του προπονητή από το 2012 και δεν τον είχαν απομακρύνει.

Στην επιστολή που έστειλαν οι γονείς στην ΕΡΤ προτρέπουν και άλλους γονείς να μιλήσουν.

Προκλητική ομολογία πρώην προπονητή: «Δεν ήταν βιασμός ήταν σχέση»

Πριν από 9 χρόνια ο προπονητής που αποπλάνησε την 11χρονη τότε αθλήτρια της ιστιοπλοίας, αποφάσισε να εργαστεί ως προπονητής για κάποια χρόνια στον τόπο καταγωγής του. Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις οι πρώην συνεργάτες του δηλώνουν συγκλονισμένοι.

Ο ποινικός κώδικας ορίζει πως απαγορεύεται η συνεύρεση με παιδιά κάτω από 15 χρονών.

‘Αννα Βερούλη: «Μιλήστε, μη φοβάστε»

Η Άννα Βερούλη, πρωταθλήτρια ακοντισμού, μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο για επαίσχυντα γεγονότα που δυστυχώς συμβαίνουν κι όχι μόνο στον χώρο του αθλητισμού.

Όλοι εμείς που μπορεί να ξέρουμε κάποια πράγματα ή που μπορεί να ΄χουμε δει κάποια πράγματα, πρέπει να σπάσουμε το κουκούλι αυτό της σιωπής γιατί όταν σιωπούμε εμείς μας κάνει συνένοχος σε αυτό το έγκλημα», τόνισε.

Τι λέει στο Newsbomb.gr η δικηγόρος της οικογένειας

Η μια μετά την άλλη έρχονται στη δημοσιότητα οι υποθέσεις κακοποίησης παιδιών στο χώρο του αθλητισμού μετά την αποκάλυψη της ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου που κατήγγειλε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά πριν από 22 χρόνια.

Η τελευταία υπόθεση – που είδε το φως της δημοσιότητας – αφορά την περίπτωση ενός 12χρονου (πριν από περίπου 3 ½ χρόνια) και του προπονητή της στην ελληνορωμαϊκή πάλη ο οποίος καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκιση για «αποπλάνηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια».

Για την ανατριχιαστική αυτή υπόθεση μίλησε στο Newsbomb.gr η δικηγόρος της οικογένειας του ανήλικου κοριτσιού, Ειρήνη Μαρούπα. Σύμφωνα με την ίδια οι γονείς της 12χρονης εμπιστεύτηκαν το παιδί τους στα χέρια ενός 47χρονου (τότε) προπονητή της πάλης. Αντί για τον αθλητισμό όμως είδαν την κόρη τους να πέφτει θύμα των ακόρεστων ορέξεων του προπονητή, ο οποίος προκειμένου να ικανοποιήσει τις άρρωστες επιθυμίες του, δεν δίστασε με τον τρόπο του να στρέψει το ανήλικο κορίτσι εναντίον των γονέων του.

«Της έχει κάνει πλύση εγκεφάλου. Οι γονείς της έχουν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα αφού η ανήλικη κόρη τους ακόμα περιμένει τον άνθρωπο αυτό να βγει από την φυλακή», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr, η δικηγόρος, κα. Ειρήνη Μαρούπα.

Και προσθέτει: «Ο άνθρωπος αυτός εκείνη την περίοδο συζούσε με μια γυναίκα από την Βουλγαρία. Ωστόσο είχε πείσει το ανήλικο κορίτσι ότι η συμβίωσή τους ήταν μόνο για τα μάτια του κόσμου. Μάλιστα αυτή η γυναίκα έφερνε την ανήλικη στο δικαστήριο την περίοδο της δίκης προκειμένου να εκνευρίζει τους γονείς της με τον τρόπο που τους κοιτούσε και συμπεριφερόταν».

Να σημειωθεί ότι όταν η μητέρα έμαθε για το τι συνέβαινε μεταξύ της κόρης της και του προπονητή της απαγόρευσε στην κόρη της να ξαναπάει στην προπόνηση.

Παρόλα αυτά το 12χρονο κορίτσι έπαιρνε το ποδήλατο και πήγαινε στα χωράφια του κατηγορούμενου.

Ο εφιάλτης για τους γονείς της 12χρονης δεν τελείωσε εκεί, καθώς παρά τις απέλπιδες προσπάθειές τους να βάλουν οριστικό τέλος στις επαφές που είχε το ανήλικο παιδί τους με το 47χρονο άνδρα, ο τελευταίος φαίνεται πως την ενθάρρυνε να βρίσκει τρόπους για να επικοινωνεί μαζί της.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο Newsbomb.gr η κα. Μαρούπα, ένας υπεύθυνος διαιτησίας, που κατέθεσε για την υπόθεση, ανέφερε ότι για το περιστατικό με την καθαρίστρια ενημερώθηκε από δυο προπονητές της πάλης, λέγοντας για τον συγκεκριμένο προπονητή πως δεν έχει πτυχίο και ως εκ τούτου άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Μάλιστα ο ίδιος είχε ενημερώσει – όπως αναφέρει η κα. Μαρούπα – χρόνια πριν την ομοσπονδία για την «περίεργη» συμπεριφορά του 47χρονου.

Το δικαστήριο, αξιολογώντας όλα τα στοιχεία, έκρινε ένοχο τον προπονητή για «αποπλάνηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια» καταδικάζοντάς τον σε 12 χρόνια φυλάκιση. Ο προπονητής μετά την καταδίκη του οδηγήθηκε στις Φυλακές Τριπόλεως.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρέας Παπανδρέου: Το τρομερό μυστικό του που γνώριζαν μόνο 2 άνθρωποι