ΕΛΛΑΔΑ

Γυμνάσια - Λύκεια: Πότε μπορεί να μπει «παύλα» στη βαθμολογία 4μήνου

Γυμνάσια - Λύκεια: Πότε μπορεί να μπει «παύλα» στη βαθμολογία 4μήνου

Αλλαγές φέρνει η νέα εγκύκλιος που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. 

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε σήμερα Δευτέρα 25 Ιανουαρίου το υπουργείο Παιδείας, και απέστειλε σε όλα τα σχολεία της επικράτειας, οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης διδάχτηκαν κάποιο μάθημα ή κλάδο μαθήματος λιγότερο από 10 ώρες, δεν θα λάβουν βαθμούς.

Αναλυτικά η εγκύκλιος του υπουργείου αναφέρει:

«Κατόπιν ερωτημάτων που αφορούν στη φοίτηση μαθητών/τριών και στην κατάθεση βαθμολογίας Α΄ Τετραμήνου στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, ΓΕ.Λ. ΕΠΑ.Λ., Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Λύκεια, Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια), σας ενημερώνουμε για τα εξής:

– Η καταχώριση των απουσιών γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των μαθητών/τριών θα εξετασθεί κατά το τέλος του Β΄ Τετραμήνου.

– Για μάθημα ή κλάδο μαθήματος που για οποιονδήποτε λόγο ενδεχομένως διδάχθηκε λιγότερο από δέκα (10) ώρες, δύναται να μην κατατεθεί βαθμολογία εάν αποδεδειγμένα και δικαιολογημένα οι διδάσκοντες δεν διαθέτουν επαρκή στοιχεία για την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών/τριών, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετακίνηση από νομό σε νομό: Δείτε πότε «ξεκλειδώνουν» οι μετακινήσεις