ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Στο τραπέζι έκτακτα μέτρα για τα καταστήματα στις «κόκκινες» περιοχές

Lockdown: Στο τραπέζι έκτακτα μέτρα για τα καταστήματα στις «κόκκινες» περιοχές
INTIME

Lockdown: Συναγερμός έχει σημάνει σε κυβέρνηση και ειδικούς για την αύξηση των κρουσμάτων σε περιοχές όπως η Αττική αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν έκτακτα μέτρα για το λιανεμπόριο.

Η κατάσταση, μάλιστα, για τις «κόκκινες» περιοχές όπου παρατηρείται και έντονος συνωστισμός εξετάστηκε σε σύσκεψη την Τρίτη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως πληροφορείται το Newsbomb.gr στη σύσκεψη ειπώθηκε ότι προβληματίζει η αυξητική τάση στα κρούσματα και ότι αν χρειαστεί θα ληφθούν μέτρα σε «κόκκινες» περιοχές όπως η Αττική.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποφασιστούν μέτρα ακόμα και την Παρασκευή σε περιοχές που έχουν έντονο επιδημιολογικό φορτίο και όπου έχει καταγραφεί συνωστισμός τις τελευταίες ημέρες.

Η πρόταση που υπάρχει στο τραπέζι είναι τα μέτρα, δηλαδή, για τα καταστήματα να μην είναι οριζόντια αλλά να αφορούν περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε Τετάρτη αναλύονται τα επιδημιολογικά δεδομένα και κάθε Παρασκευή λαμβάνονται οι αποφάσεις, οπότε τα σημερινά δεδομένα είναι καθοριστικά για τις επόμενες αποφάσεις.

Το νέο τοπίο που διαμορφώνεται με την πανδημία φαίνεται πως «παγώνει» την ενδεχόμενη συζήτηση στην επιτροπή των ειδικών την Παρασκευή για την απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό και βεβαίως το άνοιγμα των χιονοδρομικών ενώ αν και πρόθεση είναι να τηρηθεί το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων από τη Δευτέρα, δεν αποκλείεται να υπάρξει ανατροπή βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων που θα έχουν στη διάθεσή τους οι λοιμωξιολόγοι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Παναγιωτόπουλου για επιπλέον 40 Rafale αλλά και για απόκτηση F-35