ΕΛΛΑΔΑ

Όλυμπος: Βρέθηκε ο ένας ορειβάτης xωρίς τις αισθήσεις του

Όλυμπος: Βρέθηκε ο ένας ορειβάτης xωρίς τις αισθήσεις του

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 15.00 το μεσημέρι στις τοπικές αρχές μετά την πληροφορία ότι έπεσε χιονοστιβάδα και αγνοούνται δύο ορειβάτες στον Όλυμπο. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και για τον εντοπισμό και του δεύτερου ορειβάτη.

Μετά τις πρώτες έρευνες, σύμφωνα με το thesstoday, εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, ο ένας από τους δύο ορειβάτες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο ορειβάτης βρέθηκε κάτω από ποσότητες χιονιού.

Οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη και για τον εντοπισμό και του δεύτερου ορειβάτη, ενώ βρίσκεται στο σημείο και ελικόπτερο super puma.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε για το σοβαρό ορειβατικό ατύχημα το οποίο έγινε λίγο μετά τις 15.00 το μεσημέρι στον Όλυμπο, όπου χιονοστιβάδα παρέσυρε δύο ορειβάτες στην περιοχή Ξερολάκι. Από την πρώτη στιγμή η ομάδα έφτασε στο σημείο, καθώς κλήθηκε μέσω ασυρμάτου από τον τρίτο ορειβάτη που ανήκει στην ίδια ομάδα.

Την είδηση επιβεβαίωσε λίγο αργότερα με ανακοίνωσή της, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, κάνοντας λόγο για σοβαρό ορειβατικό ατύχημα στον Όλυμπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday, ο τρίτος ορειβάτης, σε κατάσταση σοκ, ενημέρωσε μέσω ασυρμάτου, για το περιστατικό, τη συχνότητα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, μέλη της οποίας κινητοποιήθηκαν άμεσα.

Όπως είπε στο GRtimes.gr ο διευθυντής επιχειρήσεων της ΕΟΔ, Αλέξανδρος Λιάμος, «άμεσα σπεύδουν στο σημείο τόσο η 2η όσο και η 8η ΕΜΑΚ από Θεσσαλονίκη και Λάρισα, καθώς επίσης και κλιμάκιο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, την ίδια ώρα που ο τρίτος ορειβάτης δίνει πληροφορίες για την θέση του ενώ παράλληλα αναζητεί τους δύο που παρασύρθηκαν από την χιονοστιβάδα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γυμνάσια - Λύκεια: Αλαλούμ για τη Δευτέρα - Τι εισηγούνται οι ειδικοί, τι απαντά το υπ. Παιδείας