ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown στην Αττική: Γιατί ζητούν «παράταση» οι ειδικοί – Τι τους προβληματίζει

Lockdown στην Αττική: Γιατί ζητούν «παράταση» οι ειδικοί – Τι τους προβληματίζει

Παράταση του lockdown δείχνουν οι ειδικοί με δηλώσεις τους κρίνοντας ότι το διάστημα μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου δεν θα είναι αρκετό για να υπάρξει αποκλιμάκωση στην Αττική.

«Οδηγός» των δηλώσεων περί παράτασης του lockdown είναι το προηγούμενο παράδειγμα του Νοεμβρίου όταν χρειάστηκαν αρκετές εβδομάδες για να υπάρξει σημαντική αποκλιμάκωση της πανδημίας του κορονοϊού και τελικά σταδιακή άρση των περιορισμών.

«Οπωσδήποτε θα χρειαστούμε περισσότερο χρόνο, αν έχουμε ως παράδειγμα το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΙ η αποσυμπίεση στο σύστημα υγείας γίνεται πιο αργά από τη μείωση των κρουσμάτων και γι’ αυτό εκτίμησε ότι πιθανόν να χρειαστεί να παραταθεί το lockdown άλλες 15 μέρες, δηλαδή το αργότερο μέχρι 15 Μαρτίου.

«Δεν θα δούμε απόδοση του lockdown μέσα σε δύο βδομάδες» δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «ένα lockdown επιπέδου Μαρτίου, διάρκειας τουλάχιστον τριών εβδομάδων, θα μπορούσε να ρίξει τον αριθμό των κρουσμάτων».

Παράλληλα εκτίμησε ότι και σε αυτή την περίπτωση τα κρούσματα δεν θα πέσουν κάτω από τα 100.

«Eίμαστε στην αρχή του τρίτου κύματος, αλλά έχουμε φτάσει σε μία μικρή επιπέδωση στην Αττική, που σημαίνει ότι θα δούμε μία μικρή μείωση στα κρούσματα», δήλωσε από την πλευρά του ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Βάσει των στοιχείων, ο κ. Σαρηγιάννης προέβλεψε ότι, «θα έχουμε αποκλιμάκωση που θα συνεχιστεί για το Μάρτιο και στα τέλη του Μαρτίου θα έχουμε νέα αύξηση».

Ερωτηθείς, δε, για το lockdown ο κ. Σαρηγιάννης απάντησε πως θα ήταν καλή παράταση της καραντίνας για μία εβδομάδα, ώστε «να φτάσουμε χαμηλότερα και να χειριστούμε καλύτερα την πανδημία».

Πιο αισιόδοξος επιχείρησε να φανεί, τέλος, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος εκφράζοντας την άποψη ότι αυτό μπορεί να είναι το τελευταίο lockdown καθώς όπως είπε με τους ρυθμούς εμβολιασμών και τον καλό καιρό που περιμένουμε τις επόμενες βδομάδες θεωρεί ότι δεν θα φτάσουμε ξανά στο ίδιο σημείο. «Φέτος το Πάσχα τις καμπάνες θα τις ακούσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG - Κακοκαιρία «Μήδεια»: Κομμένη στα δύο η Ελλάδα από το χιονιά - Κλειστή η Αθηνών - Λαμίας