ΕΛΛΑΔΑ

Ευθύνες στους νευροχειρουργούς για τον γαμπρό του Έβερτ

Ευθύνες στους νευροχειρουργούς για τον γαμπρό του Έβερτ
Για ολιγωρία κατηγόρησε τους δύο νευροχειρουργούς, οι οποίοι κάθονται στο εδώλιο για τη βαριά σωματική βλάβη...

Για ολιγωρία κατηγόρησε τον έναν από τους δύο νευροχειρουργούς, οι οποίοι κάθονται στο εδώλιο για τη βαριά σωματική βλάβη που υπέστη ο Γιώργος Αλβέρτης (γαμπρός του πρώην προέδρου της ΝΔ Μιλτιάδη Έβερτ), ο συνάδελφός τους Παναγιώτης Νομικός.

Καταθέτοντας ως μάρτυρας, ο κ. Νομικός υποστήριξε ότι η κακή εξέλιξη της υγείας του 40χρονου τότε ανώτερου τραπεζικού στελέχους, οφείλεται στην καθυστέρηση που σημειώθηκε από την ώρα που διαπιστώθηκαν τα συμπτώματα μέχρι την τοποθέτηση της παροχέτευσης στον ασθενή.

«Από τις 7 πρωί που εκδηλώθηκαν τα προβλήματα, η μαγνητική έγινε στη μία μετά το μεσημέρι και η τοποθέτηση της παροχέτευσης έγινε 3,5 ώρες μετά. Οι συνέπειες της καθυστέρησης αυτής, ήταν η βαριά νευρολογική εικόνα του ασθενούς, ο οποίος ήταν σε σύγχυση και έλεγε ασυναρτησίες».

Ο κ. Νομικός, ο οποίος έχει συντάξει και σχετικό πόρισμα για την υπόθεση, υποστήριξε ακόμη ότι «για το χειρουργείο ο κύριος υπεύθυνος είναι ο Δ.Ρ. (σ.σ. ο πρώτος κατηγορούμενος), καθώς επίσης και για τη μετέπειτα πορεία του ασθενούς».

Νωρίτερα, η κ. Αλεξία Έβερτ (σύζυγος του Γιώργου Αλβέρτη), ολοκληρώνοντας την κατάθεσή της, επέρριψε ευθύνες και στον δεύτερο κατηγορούμενο Α.Γ. (Β’ βοηθός), υποστηρίζοντας ότι «και εκείνος μας απέκρυψε ότι ο άνδρας μου από το πρώτο 24ωρο είχε υποστεί ζημιά και στο εξής θα ήταν άνθρωπος με ειδικές ανάγκες».

Η δίκη διέκοψε για τις 22 Δεκεμβρίου 2010 με καταθέσεις άλλων μαρτύρων.

Διαβάστε επίσης: “Kατηγορώ” της Αλεξίας Έβερτ

Ροή Ειδήσεων