ΕΛΛΑΔΑ

Βασιλακόπουλος στο Newsbomb.gr: «Θα δούμε αύξηση κρουσμάτων - Τα μέτρα δεν τηρούνται από κανέναν»

Βασιλακόπουλος στο Newsbomb.gr: «Θα δούμε αύξηση κρουσμάτων - Τα μέτρα δεν τηρούνται από κανέναν»

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο και όσα είπε στο Newsbomb.gr, τα μέτρα δεν αποδίδουν, διότι κανείς δεν τα τηρεί. 

Τα νοσοκομεία της Αττικής βρίσκονται στο σημείο μηδέν, με πολλούς νοσοκομειακούς γιατρούς και νοσηλευτές να παλεύουν στην πρώτη γραμμή. Ιδιαίτερα υψηλά, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για αποτελέσματα τεστ που διενεργήθηκαν Κυριακή, ήταν τα χθεσινά κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, χθες η χώρα μας συγκεντρώνει 1.176 νέες μολύνσεις από τον φονικό ιό.

Μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σημείωσε ότι τα στοιχεία που έρχονται καθημερινά είναι ανησυχητικά κυρίως από την αύξηση των διασωληνωμένων.

«Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής παραμένει ασφυκτική. Υπάρχει το παρήγορο ότι τον Νοέμβριο είχαμε φτάσει 600+ διασωληνωμένους και τα καταφέραμε, όμως αυτό δεν είναι η ελπίδα, η Αθήνα είναι πολύ κοντά στο να ξεπεράσει την Θεσσαλονίκη, η οποία κατέρρευσε πριν λίγους μήνες», σχολίασε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Στη συνέχεια, ο Καθηγητής, αναφέρθηκε στο κατά πόσο είναι ανησυχητική η αυξητική τάση των κρουσμάτων. «Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δούμε αύξηση των κρουσμάτων. Τα μέτρα δεν τηρούνται από κανέναν, είναι προτιμότερο να ανοίξουν τα μαγαζιά από το να βλέπουμε καθημερινά ασφυκτικές εικόνες συνωστισμού όπως παρατηρήθηκαν το Σαββατοκύριακο».

Όσο για το πότε αναμένεται το άνοιγμα της αγοράς, επεσήμανε πως «αν υπάρχει κάποιο λάθος, για εμένα είναι, ότι δεν καθιερώθηκε από την αρχή το click in shop. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δούμε αυτές τις ουρές ιδίως σε πολύ εμπορικούς δρόμους. Εκεί υπήρξαν εστίες διασποράς και ήταν μια αιτία αύξησης των κρουσμάτων. Αν τα καταστήματα δουλεύουν μόνο με ραντεβού το λιανεμπόριο μπορεί να ανοίξει και αύριο».

Σε ερώτηση για το αν το Πάσχα θα μπορούμε να μετακινηθούμε στα χωριά μας σχολίασε «Θα κάνουμε ένα πολύ καλό Πάσχα! Μέχρι τότε θα έχει εμβολιαστεί μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, το οποίο θα επιτρέψει και τις μετακινήσεις εκτός νομού».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.