ΕΛΛΑΔΑ

Σαρηγιάννης στο Newsbomb.gr: «Εγώ θα έκλεινα την χώρα χθες»

Σαρηγιάννης στο Newsbomb.gr: «Εγώ θα έκλεινα την χώρα χθες»

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στο Newsbomb.gr αναφέρθηκε στη νέα αύξηση των κρουσμάτων, αλλά και στο ενδεχόμενο επιβολής αυστηρού lockdown σε όλη την χώρα, το οποίο βρίσκεται στο «τραπέζι» της επιτροπής του υπ. Υγείας.

Με την Αττική «στο κόκκινο», τα νοσοκομεία να ασφυκτιούν και τον μεταλλαγμένο κορoνοϊό να έχει εξαπλωθεί επικίνδυνα, το αυστηρό lockdown σε όλη την χώρα επανέρχεται στη συζήτηση.

Το μόνο σίγουρο είναι πως την Καθαρά Δευτέρα, δεν θα πετάξουμε χαρταετό.

Ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στο Newsbomb.gr, τόνισε πως είναι υπέρ της υιοθέτησης ενός σκληρού, σοβαρού lockdown σαν του περασμένου Μαρτίου, που θα διαρκέσει περισσότερες από δύο εβδομάδες για την ανάσχεση της εξάπλωσης της COVID-19.

Συγκεκριμένα κ. Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ανέφερε στο Newsbomb.gr, ότι «Προσωπικά αν είχα την δυνατότητα θα έκλεινα την χώρα χθες. Είμαι υπέρ στην επιβολή ενός σκληρού lockdown τύπου Μαρτίου, θα είναι το καλύτερο για όλους. Πρέπει να αυστηροποιηθούν οι αστυνομικοί έλεγχοι σε όλη την χώρα, για να μην κοροϊδεύει ο κόσμος. Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στην Αττική, αλλά και σε άλλες περιοχές, οι οποίες βρίσκονται στο κόκκινο. Οι καμπύλες είναι ανησυχητικές και επιμένουν καθημερινά».

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν αποδίδουν τα μέτρα στην Αττική, σχολίασε, «τα μέτρα δεν αποδίδουν στην Αττική γιατί δεν τηρούνται από κανέναν. Η αύξηση των κρουσμάτων στην πρωτεύουσα επηρεάζεται αρκετά και από τα μεταλλαγμένα στελέχη τα οποία βοηθούν σημαντικά στην μεταδοτικότητα του ιού στην κοινότητα».

Κλείνοντας, αναφορικά με το φετινό Πάσχα, ο κ. Σαρηγιάννης είπε στο Newsbomb.gr «Αν κρίνουμε τα σημερινά δεδομένα δεν θα γιορτάσουμε κανονικά το φετινό Πάσχα. Στην περίπτωση που ληφθούν άμεσα αυστηρά μέτρα από την κυβέρνηση τα πράγματα θα είναι καλύτερα μέχρι τότε».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Λουκέτο» σε όλη τη χώρα έως τις 15 Μαρτίου; Τα σενάρια για καθολικό lockdown και «κόφτη» στο SMS 6