ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Κουτσούκου: Πλέον ο ιός μπήκε μέσα στα σπίτια, «χτυπά» οικογένειες

Κορονοϊός - Κουτσούκου: Πλέον ο ιός μπήκε μέσα στα σπίτια, «χτυπά» οικογένειες

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Η πανδημία, τόνισε,  εξελίσσεται μάλλον χειρότερα από το αναμενόμενο, οι ασθενείς πλέον είναι πιο πολλοί και πιο νέοι, καθώς οι ηλικίες των νοσούντων κυμαίνονται μεταξύ 40 και 65 ετών.

Για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας μίλησε στον ΣΚΑΪ η Καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπεύθυνη εντατικής 1ης κλινικής Σωτηρία κα Αντώνια Κουτσούκου.

Η πανδημία, τόνισε, εξελίσσεται μάλλον χειρότερα από το αναμενόμενο, οι ασθενείς πλέον είναι πιο πολλοί και πιο νέοι, καθώς οι ηλικίες των νοσούντων κυμαίνονται μεταξύ 40 και 65 ετών.

Όπως είπε η μεγάλη διασπορά οφείλεται ενδεχομένως στις μεταλλάξεις που έχουν αλλάξει την εικόνα της νόσου, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι για να το πει αυτό κάποιος με σιγουριά, θα πρέπει να βασιστεί σε κλινικές μελέτες, που δεν υπάρχουν.

Η κ. Κουτσούκου ανέφερε ότι την κατάσταση δυσκολεύει το γεγονός ότι δυστυχώς υπάρχει μόνο ένα φάρμακο που διαπιστωμένα βοηθάει τους ασθενείς.
Όπως είπε η κα Κουτσούκου, πλέον ο ιός εισέβαλε μέσα στα σπίτια με οικογένειες να νοσούν. Ευτυχώς τόνισε δεν νοσούν όλα τα μέλη της οικογένειας το ίδιο βαριά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Όπως το Μάρτιο του 2020: Στο «τραπέζι» αυστηρό lockdown σε όλη τη χώρα