ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Η «έκρηξη» των κρουσμάτων φέρνει αλλαγές σε Σισμανόγλειο, ΝΙΜΤΣ και «Ερρίκος Ντυνάν»

Κορονοϊός: Η «έκρηξη» των κρουσμάτων φέρνει αλλαγές σε Σισμανόγλειο, ΝΙΜΤΣ και «Ερρίκος Ντυνάν»

Σε αλλαγές και αναδιάταξη δυνάμεων για νοσοκομεία της Αττικής όπως το Σισμανόγλειο και το ΝΙΜΤΣ προχωρά το υπουργείο Υγείας προκειμένου να διαχειριστεί την πίεση στο σύστημα υγείας από την «έκρηξη» κρουσμάτων και νοσηλειών λόγω κορονοϊού.

Οι τελευταίες πληροφορίες ενόψει των ανακοινώσεων που θα κάνει στις 6 το απόγευμα σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλούν για μετατροπές νοσοκομείων από τη μια σε αποκλειστικά για ασθενείς με covid και αντίστοιχα την «επιστράτευση» άλλων νοσοκομείων για τους υπόλοιπους ασθενείς.

Στην πρώτη γραμμή αυτού του σχεδιασμού φέρεται να είναι το νοσοκομείο «Σισμανόγλειο» το οποίο θα αφαιρεθεί από τις εφημερίες και θα νοσηλεύει αποκλειστικά ασθενείς με κορονοϊό λόγω και της εμπειρίας στη διαχείριση πνευμονολογικών περιστατικών.

Στον αντίποδα θα βρεθούν, κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα νοσοκομεία «Ερρίκος Ντυνάν» και ΝΙΜΤΣ.

Το πρώτο θα αναλάβει τη διαχείριση των ασθενών του «Σισμανογλείου» αλλά και περιστατικά non-covid ενώ το ίδιο θα κάνει και το νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ στο οποίο θα μεταφέρονται ασθενείς με άλλα προβλήματα υγείας πλην της λοίμωξης του κορονοϊού.

Σκέψεις υπάρχουν, επίσης, και για τη μετατροπή του νοσοκομείου «Τζάνειο» στον Πειραιά σε νοσηλευτικό ίδρυμα μόνο για ασθενείς με κορονοϊό ενώ ένα δεύτερο σενάριο θέλει την παραχώρηση κλινών από το Θριάσιο και το Ασκληπιείο Βούλας.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και μερικά 24ωρα έχουν σταματήσει οι διακομιδές ασθενών σε νοσοκομεία της Αττικής από νομούς που συνορεύουν με το λεκανοπέδιο.

Η οδηγία για το «πάγωμα» αφορά τα περιστατικά από την Κόρινθο, τη Χαλκίδα, τη Λειβαδιά και τη Θήβα που χρήζουν νοσηλείας σε απλές κλίνες covid και έτσι στα νοσοκομεία της Αττικής έρχονται μόνο τα βαριά περιστατικά που χρειάζονται διασωλήνωση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΜΕΘ και κρούσματα φέρνουν νέα μέτρα από Πέμπτη – Στο «τραπέζι» και το ολικό lockdown σε όλη τη χώρα