ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Παγώνη: «Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι πολύ δύσκολη»

Κορονοϊός - Παγώνη: «Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι πολύ δύσκολη»

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΣτα νέα μέτρα αναφέρθηκε η Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη, η οποία υποστήριξε πως αυτά θα βοηθήσουν ώστε να υπάρχει περισσότερος έλεγχος, καθώς μέχρι τώρα δεν ήμασταν σε κανονικό lockdown.

H Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη μίλησε, για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία με τους ασθενείς με κορονοϊό όσο και με τους non covid ασθενείς, αλλά και για τα νέα περιοριστικά μέτρα, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA»

Σύμφωνα με την κυρία Παγώνη, η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι πολύ δύσκολη, καθώς το σύστημα υγείας βρίσκεται στα όριά του και υπάρχουν πολλές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές.

Για τα νέα μέτρα υποστήριξε πως αυτά θα βοηθήσουν ώστε να υπάρχει περισσότερος έλεγχος, καθώς μέχρι τώρα δεν ήμασταν σε κανονικό lockdown.

«Τα μέτρα είναι πιο έξυπνα και μπορούν να πραγματικά να αποδώσουν», είπε χαρακτηριστικά.

Είπε μάλιστα, ότι μετά τις 16 Μαρτίου τα σχολεία και τα καταστήματα μπορούν να επαναλειτουργήσουν, ώστε να ξεκινήσει ένας άλλος ρυθμός ζωής.

Σταδιακά οι διασωληνωμένοι θα μειωθούν, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων. Αυτό θα επιτευχθεί με τους εμβολιασμούς, υπογράμμισε.

Εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει εμβολιαστεί ένα 50-60% του πληθυσμού ώστε να έχουμε σχετική ανοσία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός Ελασσόνα: Ενεργοποιήθηκε νέος κλάδος του ρήγματος – Κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας