ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία για τον Κουφοντίνα (pics-vid)

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία για τον Κουφοντίνα (pics-vid)

Συγκέντρωση και πορεία υπέρ του απεργού πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας υπό την ισχυρή παρουσία της Αστυνομίας - Επεισόδια και συλλήψεις

Συλλαλητήριο υπέρ του απεργού πείνας και δίψας, Δημήτρη Κουφοντίνα, πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας, το απόγευμα της Παρασκευής.

Μάλιστα γύρω στις 6:15 το απόγευμα σημειώθηκαν επεισόδια με αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσει σε συλλήψεις.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 6 όταν η αστυνομία εμπόδισε τη συγκέντρωση στην πλατεία Συνάγματος. Η αστυνομία λοιπόν έκλεισε τον δρόμο στην οδό Σταδίου με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να βγουν στην οδό Πανεπιστημίου.

Δείτε την gallery:

Στο κάλεσμα για τη σημερινή διαδήλωση, οι διοργανωτές ανέφεραν ότι «οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών αποδεικνύουν πλήρως ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατοπίσει το πρόβλημα στη δήθεν μη προσφυγή στη δικαιοσύνη ήταν προσχηματική.

Να πάψει η κυβέρνηση να επιρρίπτει τις ευθύνες της στον ίδιο τον απεργό και την υπεράσπιση. Έχει τη λύση στα χέρια της και καλείται απλώς στην εφαρμογή του νόμου».

Σύμφωνα με το νεότερο ανακοινωθέν, η υγεία του Κουφοντίνα είναι σε κρίσιμη κατάσταση ενώ οι γιατροί προχώρησαν σε ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών.

Πελώνη: Η πολιτική αφωνία Τσίπρα για τον Κουφοντίνα και τις δηλώσεις Δρίτσα γεννά ερωτήματα

Σαφείς θέσεις από τον Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα και τις δηλώσεις του Θοδωρή Δρίτσα ζητά η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Σε ανακοίνωσή της η κυρία Πελώνη υπενθυμίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας σιωπά «μια εβδομάδα μετά την κατακραυγή για τη θέση που πήρε υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα με προσωπική του ανάρτηση, με την οποία ζήτησε από την κυβέρνηση να παραβιάσει την έννομη τάξη και να επιφυλάξει ευνοϊκή μεταχείριση στον πολυϊσοβίτη».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τονίζει, επίσης, ότι η κυβέρνηση συντάσσεται με το Κράτος Δικαίου, ο ΣΥΡΙΖΑ με ακραίες μειοψηφίες» και ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει «σαφή θέση χωρίς προσχήματα και υπεκφυγές» και για τη δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα σχετικά με την «17 Νοέμβρη».

«Η πολιτική του αφωνία γεννά ερωτήματα» καταλήγει η κυρία Πελώνη.

Η ανακοίνωσή της Αριστοτελίας Πελώνη έχει ως εξής:

Μια εβδομάδα μετά την κατακραυγή για τη θέση που πήρε υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα με προσωπική του ανάρτηση, με την οποία ζήτησε από την κυβέρνηση να παραβιάσει την έννομη τάξη και να επιφυλάξει ευνοϊκή μεταχείριση στον πολυϊσοβίτη, ο κ. Τσίπρας σιωπά. Τέσσερις μέρες μετά την αδιανόητη δήλωση του κ. Δρίτσα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει λέξη.

Η κυβέρνηση συντάσσεται με το Κράτος Δικαίου, ο ΣΥΡΙΖΑ με ακραίες μειοψηφίες.

Η Δημοκρατία στη χώρα μας στηρίζεται σε γερά θεμέλια και στους θεσμούς της. Περιμένουμε από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης μια σαφή θέση χωρίς προσχήματα και υπεκφυγές. Η πολιτική του αφωνία γεννά ερωτήματα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο: Λύθηκε ο «γρίφος» του κωδικού 4