ΕΛΛΑΔΑ

Δημήτρης Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε η αίτηση για την ακύρωση της μεταγωγής στον Δομοκό

Δημήτρης Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε η αίτηση για την ακύρωση της μεταγωγής στον Δομοκό

Απορρίφθηκε ομόφωνα σύμφωνα με πληροφορίες, η αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα για ακύρωση της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού

Παράλληλα απορρίφθηκε και το αίτημα ακύρωσης της απόφασης της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου την οποία η πλευρά Κουφοντίνα θεωρεί παράνομη.

Το Δικαστικό Συμβούλιο Λαμίας υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση, η οποία είχε προτείνει από την περασμένη Παρασκευή να απορριφθούν και τα δύο αιτήματα.

Συγκεκριμένα η εισαγγελέας Λαμίας πρότεινε να απορριφθεί «ως απαράδεκτο» το αίτημα για ακύρωση της μεταγωγής στον Δομοκό, στο δε αίτημα για ακύρωση της απόφασης Νικολάου η εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί το δικαστήριο αναρμόδιο, διότι πρόκειται για ατομική διοικητική πράξη και αρμόδια να την κρίνουν είναι τα διοικητικά δικαστήρια.

Μετά την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου η συνήγορός του Δημήτρη Κουφοντίνα Ιωαννα Κούρντοβικ δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή έχουμε πει ότι είναι αδύνατη η προσφυγή μας στη Δικαιοσύνη, γιατί δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις. Έτσι κι αλλιώς δε θα μπορούσε ένα πρωτοβάθμιο δικαστήριο περιφερειακής πόλης να ανατρέψει απόφαση της κεντρικής πολιτικής σκηνής»

Πρόκειται για τη δεύτερη απορριπτική απόφαση αίτησης του Κουφοντίνα μετά από αυτή της περασμένης εβδομάδας όταν το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Λαμίας απέρριψε το αίτημά του για διακοπή της ποινής του.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του δικαστηρίου «η αντιμετώπιση της σοβαρής ασθενείας μπορεί να γίνει μέσω της ιατρικής βοήθειας που του προσφέρεται. Ο αιτών είναι αυτός που θέτει ως προϋπόθεση τη διακοπή της έκτισης της ποινής για αν δεχτεί ιατρική βοήθεια. Το δικαστήριο κρίνει πως η παραμονή του στο νοσοκομείο δεν αποτελεί δυσμενή μεταχείριση».

Σημειώνεται, επίσης, ότι στο προσεχές διάστημα αναμένεται και η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, η οποία θα επανεξετάσει το αίτημα μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εισαγγελική έρευνα για τις εικόνες αστυνομικής βίας στην πλατεία της Νέας Σμύρνης