ΕΛΛΑΔΑ

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα μόνο με 300 κρούσματα την ημέρα

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα μόνο με 300 κρούσματα την ημέρα

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Υπέρ του ανοίγματος των σχολείων και μέρους του λιανεμπορίου με όρους τάχθηκε μιλώντας στο Newsbomb.gr η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα-Πειραιά Ματίνα Παγώνη – Τι είπε για μετακινήσεις εκτός νομού ενόψει Πάσχα, την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας αλλά και τους εμβολιασμούς.

Για ένα καλύτερο Πάσχα σε σχέση με πέρυσι έστω και με μάσκες έκανε λόγο η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Σύμφωνα με την ίδια αν τα ημερήσια κρούσματα έχουν μειωθεί στα 300 περίπου θα μπορούσε να επιτραπεί και η μετακίνηση εκτός νομού ώστε να κάνουμε γιορτές με την τις οικογένειές μας. Ωστόσο ακόμα και σε αυτή την περίπτωση συνέστησε προσοχή και την χρήση μάσκας ενώ τόνισε ότι μεγάλο ρόλο την πορεία της πανδημίας θα παίξει και ο εμβολιασμός των πολιτών.

Επιπλέον, η κα. Παγώνη έκανε την εκτίμηση ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα φτάσει στο πικ στα μέσα της εβδομάδας και μετά θα ξεκινήσει σταδιακά η αποκλιμάκωση εξέφρασε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο Newsbomb.gr.

«Θα συνεχίσει να αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων και αυτή την εβδομάδα, γιατί τα κρούσματα τα οποία νοσηλεύονται όλες αυτές τις ημέρες στα νοσοκομεία είναι πάνω από 3.000. Επομένως ένα ποσοστό από αυτούς θα διασωληνωθεί, ενώ μέχρι την Τετάρτη-Πέμπτη θα φτάσουμε στο πικ των κρουσμάτων, μέχρι 2.600, και μετά θα αρχίσει η σταδιακή μείωση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η ίδια τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος τόσο των σχολείων όσο και καταστημάτων από την ερχόμενη Τρίτη 16 Μαρτίου. «Τα αποτελέσματα από τα ισχύοντα μέτρα θα φανούν σε περίπου 10 ημέρες. Γι’ αυτό δεν έχει νόημα να μην ξεκινήσουμε από την επόμενη εβδομάδα να ανοίξουν σχολεία και καταστήματα με τους όρους που έχουμε πει και με αυστηρό έλεγχο. Νομίζω ότι θα είναι καλύτερα ο κόσμος να πάει στα καταστήματα, να φύγει και αυτή η ψυχολογική πίεση που έχει», επισήμανε η κ. Παγώνη.

Και πρόσθεσε: «όταν ανοίξει η αγορά θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα και είμαι σίγουρη ότι οι καταστηματάρχες θα τα τηρούν διότι δεν θα θέλουν να πάμε ξανά σε ένα lockdown όπως έχει ξαναγίνει».

Τέλος, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών εξέφρασε την εκτίμηση ότι όποια δραστηριότητα ανοίξει, δε θα ξανακλείσει σημειώνοντας ότι «ελπίζω ότι αυτό θα είναι και το τελευταίο lockdown».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.