ΕΛΛΑΔΑ

Στον Κολωνό τα γκολ έχουν άλλη αξία

Στον Κολωνό τα γκολ έχουν άλλη αξία

Η ActionAid και η μικτή ποδοσφαιρική ομάδα με το όνομα Beyond Goals, που έχει δημιουργήσει στη γειτονιά του Κολωνού, συνεχίζουν να αλλάζουν το παιχνίδι και να βάζουν γκολ στον ρατσισμό και τα στερεότυπα.

Η ActionAid, βάζοντας στο προσκήνιο τον αθλητισμό, ενώνει τους νέους και τις νέες, με σκοπό να προάγει την αλληλεγγύη και τη συνεργασία. Η υπεύθυνη της δράσης Σωτηρία Κυριακοπούλου αναφέρει ότι «με όχημα το ποδόσφαιρο, τα μέλη της ομάδας μας ανατρέπουν τους κανόνες του παιχνιδιού και ηγούνται μια διαδικασίας που ως στόχο έχει να προωθήσει το ‘’δίκαιο παιχνίδι’’ σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, εξασφαλίζοντας ένα πιο δίκαιο μέλλον για τις κοινότητές τους».

Το Beyond Goals δίνει τη σκυτάλη στο Beyond Goals 2, με σκοπό να δημιουργηθούν νέες εστίες υγιούς αθλητισμού και σε άλλες πόλεις.

Το πρόγραμμα Rise – Beyond Goals υλοποιείται με την υποστήριξη του UEFA Foundation for children από την ActionAid στο Κέντρο της στην Αθήνα. Πρεσβευτές της δράσης είναι ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, διεθνής ποδοσφαιριστής και τροπαιούχος του EURO2004 και η Θωμαή Βαρδαλή, πρωταθλήτρια του ΠΑΟΚ και μέλος της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Γυναικών.