ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Εξαδάκτυλος: Καμία εισήγηση για σχολεία - Δεν θα ανοίξουν όλες οι δραστηριότητες μαζί

Κορονοϊός - Εξαδάκτυλος: Καμία εισήγηση για σχολεία - Δεν θα ανοίξουν όλες οι δραστηριότητες μαζί

Ο καθηγητής μίλησε για δέκα δύσκολες ημέρες μπροστά μας συμπληρώνοντας τονίζοντας, «ελπίζουμε σε αυτές τις δέκα ημέρες να δούμε τα σημάδια της σταθεροποίησης»

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα και τον χρονικό ορίζοντα για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων -κάποιων από αυτών που τοποθετείται στις 5 Απριλίου- μίλησε το μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο καθηγητής μίλησε για δέκα δύσκολες ημέρες μπροστά μας συμπληρώνοντας, «δεν το λέω για να προσγειωθούμε απότομα, αλλά για να έχουμε επίγνωση του που βρισκόμαστε».

«Ελπίζουμε σε αυτές τις 10 ημέρες να δούμε τα σημάδια της σταθεροποίησης, δηλαδή χθες είχαμε ένα ευχάριστο σχετικά αριθμό ανθρώπων που εντοπίστηκαν θετικοί, οπότε περιμένουμε να δουμε αυτή τη σταθεροποίηση και με αυτή την προοπτική και με το εργαλείο των πάρα πολλών τεστ που προστίθονται πλέον θα μπορούσαμε να δούμε με ποιον τρόπο θα ήταν σχετικά ασφαλές κάποια στιγμή να λειτουργήσουν τα σχολεία μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την επαναλειτουργία των σχολείων ο ίδιος τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία εισήγηση της επιτροπής μέχρι στιγμής , σημειώνοντας πως με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν είναι σίγουρο ότι δεν θα ανοίξουν όλες οι δραστηριότητες μαζί.

«Θα πρέπει όλοι όσοι συμμετέχουν στην όποια δραστηριότητα, να έχουν μια τακτική επανάληψη στα self tests» συμπλήρωσε ο κ. Εξαδάκτυλος, τονίζοντας ότι το ένα τεστ ανά εβδομάδα είναι το ελάχιστο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Νέο αρνητικό ρεκόρ με 707 διασωληνωμένους, 1.496 μολύνσεις και 53 νεκρούς