ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ με την εξαφάνιση του Σάκη Παούνη από το Αμύνταιο: Το πρόσωπο – «κλειδί»

Θρίλερ με την εξαφάνιση του Σάκη Παούνη από το Αμύνταιο: Το πρόσωπο – «κλειδί»

Με τη μυστηριώδη εξαφάνιση νεαρού άνδρα από τη Φλώρινα, ασχολήθηκε η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» το βράδυ της Παρασκευής (9/4).

Πρόκειται για τον Θανάση – Σάκη Παούνη 33 χρόνων, ο οποίος μετρά ήδη δύο χρόνια αγνοούμενος. Εξαφανίστηκε στις 10 Ιουνίου 2019, από το πατρικό του στο χωριό Πεδινό Αμυνταίου.

Μία ημέρα πριν τα ίχνη του χαθούν, είχε πει στη μητέρα και την αδελφή του ότι θα μετοικίσει στη Γερμανία για να εργαστεί. Θα έφευγε με κάποιον νεαρό από τη Θεσσαλονίκη, πιθανόν με το όνομα Γιώργος. Αυτό είναι και το πρόσωπο – «κλειδί» στην υπόθεση, που αναζητά η οικογένειά του για να πάρει τις απαντήσεις στα καυτά ερωτήματά της.

Το περίεργο είναι ότι ο Θανάσης άφησε το κινητό του τηλέφωνο και τον φορτιστή στο παράθυρο του σπιτιού του, σαν να έφυγε βιαστικά.

Ο άγνωστος φίλος που τον πήρε από το χωριό

Η μητέρα του Σάκη εξέφρασε την αγωνία της και έκανε έκκληση στον ίδιο εάν είναι κάπου και ακούει, να δώσει έστω ένα σημάδι ζωής.

«Μιλούσε συνέχεια στο τηλέφωνο με κάποιον Γιώργο από τη Θεσσαλονίκη. Δεν ξέρω τι ακριβώς λέγανε, αλλά σαν να του έδινε οδηγίες για το τι να κάνει», είπε μιλώντας στην εκπομπή.

«Το μόνο που θέλω, να είναι στη ζωή και να είναι καλά, τίποτα άλλο», ανέφερε με δάκρυα στα μάτια.

Στην κάμερα του «Τούνελ» μίλησε και η μικρότερη αδελφή του, Χριστίνα.

Ο Σάκης της είχε αναφέρει πως τη δουλειά στη Γερμανία την έψαχνε μέσω ενός γραφείου ευρέσεως εργασίας στη Θεσσαλονίκη.

Η ίδια φοβάται μήπως του έχει συμβεί κάτι κακό.

«Γιατί είχε ψεύτικο προφίλ στο Facebook;»

Η Χριστίνα Παούνη αναρωτήθηκε γιατί ο αδελφός της είχε ένα ψεύτικο προφίλ στο Facebook.

«Χρησιμοποιούσε το όνομα Γιάννης Παπαδόπουλος, χωρίς να έχει δικές του φωτογραφίες. Τον ρώτησα το λόγο που το δημιούργησε, αλλά δεν μου απάντησε», είπε.

Ανέφερε ακόμη ότι την προηγούμενη μέρα της εξαφάνισης της τηλεφώνησε και της είπε πως θα έφευγε για Γερμανία και πως θα προσπαθούσε να επιστρέψει για το γάμο της.

«Δεν με πήρε ούτε τηλέφωνο και αυτό μου φαίνεται πολύ παράξενο. Ήταν ευκολόπιστος, αν του ζητούσες βοήθεια, θα στην έδινε…», κατέληξε γεμάτη αγωνία.

«Δε βλέπαμε φως από τα Προξενεία στη Γερμανία…»

Συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί του αγνοούμενου δεν μπορούν να δώσουν μία εξήγηση για τον ξαφνικό χαμό του.

Ο γαμπρός του Θέμης Φωτεινός, περιμένει κάποιο νέο, αν όχι από τον ίδιο τον Σάκη, έστω από τον άνθρωπο που έφυγε μαζί του, αν είναι κάπου και βλέπει.

«Είναι δύο χρόνια τώρα που δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Από τα Προξενεία δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Όταν είχαμε κάνει εμείς κάποιες ενέργειες, δεν μας έδιναν πληροφορίες γιατί ήταν το απόρρητο που τους δεσμεύει, μας έλεγαν. Περνάνε πολλά από το μυαλό μας. Ίσως να εκμεταλλεύτηκε κάποιος την καλοσύνη του και να τον ξεγέλασε. Ίσως να παρασύρθηκε και να τον έχει μπλέξει κάπου».

Ο πατέρας του Σάκη μιλώντας στο «Τούνελ» είπε:

«Δε μιλούσαμε εκείνο το διάστημα, γιατί ήμασταν παρεξηγημένοι. Πήρα την κόρη μου τηλέφωνο και τη ρώτησα που είναι. Νόμιζα ότι είχε πάει κάπου για δουλειά. Μου είπε πως έφυγε στη Γερμανία. Περιμέναμε ένα γράμμα, μήπως μας στείλει κάτι, αλλά τίποτα».

Στο Πεδινό Φλώρινας οι κάτοικοι έκαναν λόγο για έναν ήσυχο και αγαπητό νέο, που δε δημιουργούσε προβλήματα.

Στουτγάρδη: Εδώ είδαν τον Έλληνα που αγνοείται

Μέσα από ένα ερασιτεχνικό βίντεο, ο Γιώργος Μακρής, τηλεθεατής της εκπομπής που κατοικεί στη Γερμανία, δείχνει τον τόπο που είδαν έναν άνδρα με τα χαρακτηριστικά του 35χρονου Σάκη Παούνη.

Ήταν περίπου δύο εβδομάδες πριν στο κέντρο της Στουτγάρδης, στην περιοχή Μπατ Κάνστατ, κοντά σε μία εκκλησία που σιτίζονται άστεγοι. Όπως αναφέρει ο μάρτυρας, εκεί βλέπει συχνά Έλληνες να κάθονται και να περιμένουν στην ουρά για ένα πιάτο φαΐ.

Το κέντρο του Μπατ Κάνστατ απέχει λίγα μόλις μέτρα από το σημείο που είδαν τον άνδρα, που φορούσε μπλε φόρμα.

Η εκπομπή ήρθε σε επαφή με τις Προξενικές Αρχές στη Γερμανία, μήπως βρεθεί κάποια άκρη. Η Πρεσβεία μας στο Βερολίνο, ανέλαβε την έρευνα για να βοηθήσει την οικογένεια του αγνοούμενου Σάκη.

Η δήλωση εξαφάνισης στο Α.Τ. Αμυνταίου δεν έγινε έγκαιρα γιατί οι συγγενείς πίστευαν ότι ήταν επιλογή του η απομάκρυνση. Βλέποντας όμως τη σιωπή, ανησύχησαν και κινητοποιήθηκαν.

Από την έρευνα της εκπομπής προέκυψε ότι δεν ταξίδεψε αεροπορικώς, αλλά ούτε και οδικώς για Γερμανία και δεν κινήθηκε κάποιος τραπεζικός λογαριασμός του.

Από το γραφείο ευρέσεως εργασίας στη Θεσσαλονίκη, που ο ίδιος ανέφερε στους συγγενείς του, απάντησαν ότι δεν είχε έρθει ποτέ σε επαφή μαζί τους.

Για την εξαφάνισή του έχει σημάνει Silver Alert.

Πηγή: anikolouli.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάσχα στο χωριό: Η ημερομηνία ορόσημο για τις αποφάσεις και τα σενάρια που είναι στο «τραπέζι»