ΕΛΛΑΔΑ

Ενόργανη Γυμναστική: Σοκαριστική μαρτυρία - Έβλεπα πολύ ξύλο, τραβούσαν αθλητές από τα μαλλιά

Ενόργανη Γυμναστική: Σοκαριστική μαρτυρία - Έβλεπα πολύ ξύλο, τραβούσαν αθλητές από τα μαλλιά

Η πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής Στεφανί Μπισμπίκου, μια από τις 22 αθλήτριες που με την επιστολή τους προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό κατήγγειλαν τα όσα εφιαλτικά βίωσαν σε μικρή ηλικία στις προπονήσεις τους.

«Έβλεπα πάρα πολύ ξύλο και να σκίζονται μπλούζες από τα τραβήγματα»... ανέφερε στο OPEN η πρωταθλήτριας της ενόργανης γυμναστικής, Στεφανί Μπισμπίκου, σχετικά τις απεχθείς συμπεριφορές καποίησης στον χώρο του αθλήματος.

Όπως αποκαλύπτεται, για λίγα παραπάνω γραμμάρια τα παιδιά τιμωρούνταν σκληρά.



Μιλώντας στο Open τονίζει ότι τιμωρούσαν παιδιά που μπορεί να είχαν πάρει 100 – 200 γραμμάρια παραπάνω , ενώ περιγράφει τον μεγάλο φόβο που επικρατούσε και γι’αυτό τα στόματα έμεναν κλειστά. Καταγγέλλει, μάλιστα, πως κάποιοι από τους προπονητές είναι ακόμα εν ενεργεία.

«Οι τιμωρίες ήταν πχ για τα κιλά. Για λίγα παραπάνω γραμμάρια το παιδί έτρεχε σε όλη την προπόνηση έξω από το γυμναστήριο στο κρύο. Κάποιος που μπορεί να ήταν τραυματίας τον έβαζαν να κάνει προπόνηση ή να κατεβαίνει σε αγώνες. Έχω δει να τραβάνε αθλητές από τα μαλλιά. Υπήρχε μεγάλος φόβος και γι’ αυτό τα παιδιά δεν μπορούσαν να μιλήσουν στους γονείς τους. Έβλεπα πάρα πολύ ξύλο και να σκίζονται μπλούζες από τα τραβήγματα. Υπήρχε κακή μεταχείριση. Στην αρχή είχα φοβηθεί και εγώ και δεν ήθελα να πάω ξανά στο γυμναστήριο. Έτσι πληροφορήθηκαν και οι γονείς τον λόγο για τον οποίο δεν ήθελα να ξαναπάω. Δεν γνωρίζω όλα τα ονόματα αλλά κάποιοι είναι ακόμα εν ενεργεία προπονητές», τόνισε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.718 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, 780 διασωληνωμένοι και 52 θάνατοι την Κυριακή (11.04)