ΕΛΛΑΔΑ

Άρση lockdown: Ποιο είναι το επόμενο μεγάλο άνοιγμα

Άρση lockdown: Ποιο είναι το επόμενο μεγάλο άνοιγμα

Άρση lockdown: Η επόμενη βαλβίδα αποσυμπίεσης αναμένεται να είναι το άνοιγμα των πολυκαταστημάτων.

«Από την Δευτέρα θα ανοίξουν και μεγάλα πολυκαταστήματα τα οποία λειτουργούν κάτω από ένα ενιαίο νομικό πρόσωπο και δεν είναι είναι εμπορικά κέντρα», ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Πάνος Σταμπουλίδης.

Όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ, ότι αυτό είναι ένα μήνυμα ότι, όταν τηρούμε τα μέτρα, τότε οι ειδικοί εμπιστεύονται ακόμα περισσότερο τα εμπλεκόμενα μέρη και δίνουν ότι μπορούν περισσότερο προκειμένου να λειτουργήσει η αγορά.

Πότε ανοίγουν εμπορικά και φροντιστήρια

Το άνοιγμα εμπορικών κέντρων, φροντιστηρίων και κέντρων αισθητικής, θα εισηγηθεί στην επιτροπή των ειδικών, για την μεθεπόμενη εβδομάδα, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, όπως αποκάλυψε στον ΑΝΤ1.

Διευκρίνισε, ωστόσο, πως η εισήγηση αυτή θα γίνει εφόσον επιβεβαιωθεί η πτωτική τάση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Ερωτηθείς σχετικά με το επικείμενο άνοιγμα του τουρισμού στα μέσα Μαΐου, είπε πως «μπορεί να ανοίξει ο τουρισμός χωρίς να ανοίξει η εστίαση», παρά το γεγονός ότι ο συνδυασμός θα ήταν πολύ καλύτερος.

Σχετικά με τις μετακινήσεις όσων έχουν εμβολιαστεί, ανέφερε πως εάν ισχύσει το λεγόμενο “πράσινο διαβατήριο” για τους τουρίστες, θα εξεταστεί η εναρμόνιση του μέτρου και για τους εμβολιασμένους στην Ελλάδα. «Καλώ τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί. Αυτό είναι το μείζον τώρα», υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Καραϊβάζ: Είχαν κάνει «πρόβα» οι εκτελεστές; Αναζητούν το κρησφύγετό τους