ΕΛΛΑΔΑ

Βασιλακόπουλος στο Newsbomb.gr: Όλη η Ελλάδα είναι κόκκινη - Τι είπε για το Πάσχα

Βασιλακόπουλος στο Newsbomb.gr: Όλη η Ελλάδα είναι κόκκινη - Τι είπε για το Πάσχα

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μίλησε στο Newsbomb.gr, σχετικά με τις μετακινήσεις των πολιτών το Πάσχα, ενώ παράλληλα σχολίασε τα self τεστ και τους εμβολιασμένους.

Πρεμιέρα έκαναν χθες Δευτέρα 12 Απριλίου τα Λύκεια σε όλη την χώρα, η επαναλειτουργία τους, έγινε με αυστηρά μέτρα πρόληψης και με τα self test, τα οποία θα πρέπει να κάνουν υποχρεωρτικά δύο φορές εβδομαδιαίως (Δευτέρα και Πέμπτη) μαθητές και καθηγητές.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, ο οποίος τόνισε πως η όποια βελτίωση θα είναι αποτέλεσμα της συμπεριφοράς των πολιτών στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα αναφερόμενος στα self test, «τα self test θα βοηθήσουν στην μείωση της διασποράς, αρκεί να το ερμηνεύσουμε με το σωστό τρόπο. Όσοι βρεθούν αρνητικοί δεν θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί διότι ο ιός υπάρχει. Ωστόσο, εκτιμώ πως θα βοηθήσουν έτσι ώστε να γίνεται καλύτερος έλεγχος της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα».

Ο κ. Βασιλακόπουλος, εμφανίστηκε αισιόδοξος στο άνοιγμα των μετακινήσεων από Νομό σε Νομό το Πάσχα. «Εγώ πιστεύω πως και τώρα μπορούν να απελευθερωθούν οι μετακινήσεις από Νομό σε Νομό. Όλη η Ελλάδα είναι κόκκινη, είναι προτιμότερο να μοιραστεί ο κόσμος στις επαρχίες παρά να συγκεντρώνονται μέσα στα σπίτια σε μεγάλα αστικά κέντρα. Ο ιός δεν υπάρχει μόνο στην Αττική είναι σε όλη την Ελλάδα. Ενημερώνομαι καθημερινά πως υπάρχουν πάρτι σε γειτονιές με take away ποτά, αυτά μας πηγαίνουν δέκα βήματα πίσω και όχι οι μετακινήσεις στα χωριά», είπε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, ο καθηγητής πνευμονολογίας υπογράμμισε πως θα συμβάλει στον καλύτερο έλεγχο της διασποράς, η έναρξη των εμβολιασμών με το μονοδοσιακό εμβόλιο της Johnson & Johnson, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στην Ελλάδα θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 19 Απριλίου, καθώς θα έχουμε γρήγορα ανοσία στον πληθυσμό.

Την Τετάρτη φτάνουν στην Ελλάδα οι πρώτες δόσεις του εμβολίου Johnson & Johnson

Ο κ. Θεμιστοκλέους, σημείωσε πως την Τετάρτη 14 Απριλίου φτάνουν στην Ελλάδα οι πρώτες δόσεις του εμβολίου, Johnson & Johnson και οι εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο εμβόλιο θα ξεκινήσουν, την Δευτέρα 19 Απριλίου

Συνολικά, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας, από τον Δεκέμβριο έχουν γίνει 1.468 εκατομμύρια εμβόλια, με τη μία δόση εμβολίου (14% της εμβολιαστικής κάλυψης) και 743.000 συμπολίτες και με τις δύο δόσεις εμβολίου (7% της εμβολιαστικής κάλυψης).

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 16 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ευπαθείς ομάδες, γνωστή και ως κατηγορία Β (καρδιοπαθείς, υπερτασικούς, πάσχοντες από καρδιολογικά νοσήματα σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση, παθήσεις του αναπνευστικού, σκλήρυνση κατά πλάκας, κλπ.).

Οι πολίτες ηλικίας 18 έως 30 ετών που πάσχουν από νοσήματα αυξημένου κινδύνου θα εμβολιαστούν με Pfizer και Moderna, ενώ στα άτομα ηλικίας 31 έως 59 ετών θα χορηγηθούν όλα τα εμβόλια.

Την Τετάρτη 21 Απριλίου πρόκειται να ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους εκπαιδευτικούς και για επαγγελματικές ομάδες κρίσιμες για τη λειτουργία του Κράτους, καθώς και για την ηλικιακή ομάδα 55-59.

Ακολούθως, την Παρασκευή 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 50-54 ετών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Όλα τα σενάρια για Πάσχα στο χωριό και καταστήματα χωρίς click in shop και click away