ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία - Κορονοϊός: Οι γιατροί απευθύνουν έκκληση να μην χαλαρώσουν τα μέτρα κατά της πανδημίας

Ιταλία - Κορονοϊός: Οι γιατροί απευθύνουν έκκληση να μην χαλαρώσουν τα μέτρα κατά της πανδημίας

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις:Έκκληση απευθύνουν οι ιταλοί γιατροί προς την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι να μην αποφασίσει χαλάρωση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Οι μεγαλύτεροι ιατρικοί σύλλογοι της Ιταλίας υπογραμμίζουν ότι «η θνησιμότητα παραμένει υψηλή και το ποσοστό των ασθενών με κορονοϊό στους νοσοκομειακούς θαλάμους της χώρας έχει ξεπεράσει το όριο επιφυλακής».

Παράλληλα αναφέρουν ότι «το προσωπικό των νοσοκομείων δίνει μάχη επί εικοσιτετράωρης βάσης, επτά ημέρες την εβδομάδα, κατά του τρίτου κύματος της πανδημίας , το οποίο έχει επεκταθεί και σε περιοχές της Ιταλίας οι οποίες, μέχρι τώρα, δεν είχαν πληγεί, όπως η Σαρδηνία».

Η έκκληση των ιταλών γιατρών αποτελεί απάντηση στις δηλώσεις της υπουργού περιφερειακών θεμάτων Μαρία Στέλα Τζελμίνι, η οποία επανέλαβε ότι γύρω στις 20 Απριλίου η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε συνολική εκτίμηση της κατάστασης για να εξακριβώσει αν ορισμένες εμπορικές επιχειρήσεις μπορούν να επιστρέψουν σε καθεστώς πλήρους λειτουργίας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι έχει καταστήσει σαφές ότι το σχετικό «πράσινο φως» θα δοθεί μόνον αν τα επιδημιολογικά στοιχεία το επιτρέψουν, αλλά η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι -η οποία μετέχει στην κυβέρνηση- ασκεί συνεχή πίεση με στόχο την όσο το δυνατόν πιο σύντομη επαναλειτουργία του συνόλου της ιταλικής αγοράς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στην Κυψέλη: Έγκυος η γυναίκα που καταγγέλλει επίθεση με καυστικό υγρό