ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Πού στρέφονται οι έρευνες για τους εκτελεστές

Γιώργος Καραϊβάζ
IN TIME

Γιώργος Καραϊβάζ: «Φως» στην άγρια δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, ρίχνουν οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας  

Το κουβάρι της στυγερής εν ψυχρώ δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ από άγνωστους εκτελεστές, προσπαθούν να «ξετυλίξουν» οι Αρχές.

Τα νεότερα στοιχεία, που προκύπτουν, κρύβουν τις απαντήσεις που θα «προδώσουν» τους δράστες του εγκλήματος, που έλαβε χώρα το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής (09/04), στον Άλιμο, σοκάροντας το Πανελλήνιο.

Αναφορικά με τις σφαίρες που βρέθηκαν σε μπαλκόνι πολυκατοικίας στη γειτονιά του δημοσιογράφου, ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. κ. Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας στο MEGA, είπε ότι, «οι σφαίρες που χτύπησαν τον Γιώργο ήταν επαγγελματικού τύπου. Συμπαγής, ενδεχομένως να διαπέρασαν το σώμα του Γιώργου και να καρφώθηκαν στο μπαλκόνι της πολυκατοικίας».

«Οι έρευνες στρέφονται παντού. Ψάχνουμε και στις φυλακές. Ψάχνουμε να βρούμε το μηχανάκι. Για να εξαφανιστεί έτσι ξαφνικά θα πρέπει κάπου να μεταφορτώθηκε. Το έγκλημα μας παραπέμπει σε οργανωμένο έγκλημα. Είδαμε μεθόδους που είχαμε να δούμε από την εποχή του Σούφλα και του Δίπλα. Ιδιαίτερα ο Σούφλας, ένας ψυχοπαθής εκτελεστής, εκτελούσε με τον ίδιο τρόπο. Έδινε τη χαριστική βολή στο κεφάλι. Τα γεγονότα και η μεθοδολογία καταδεικνύουν δείχνουν συμβόλαιο θανάτου», σημείωσε.

«Τα συμβόλαια θανάτου εξελίχθηκαν. Γίνονται μέσω dark web, πληρώνονται σε bit coins. Συνήθως οι εκτελεστές είναι άνθρωποι από το ανατολικό μπλοκ. Έρχονται το κάνουν και φεύγουν», πρόσθεσε.

Σχετικά με την έρευνα στις φυλακές, ο Σταύρος Μπαλάσκας είπε ότι «ψάχνουμε για να κάνουμε μια αντιπαραβολή όσων έγραφε, έψαχνε και ήταν έτοιμος να αποκαλύψει ο Γιώργος Καραϊβάζ».

Δεν ήταν η 1η φορά που επιχείρησαν να τον σκοτώσουν

Σημαντικό στοιχείο αποτελεί η πληροφορία πως πρόκειται για επαγγελματίες εκτελεστές, οι οποίοι ενδέχεται να είχαν προσπαθήσει ξανά τις τελευταίες τρεις μέρες να σκοτώσουν τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ, όπως εξετάζει η Αστυνομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ερευνούν στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών και αποκάλυψε το Star σε δελτίο οι αστυνομικοί προσπαθούν να ανακτήσουν οπτικό υλικό από τις τελευταίες τρεις ημέρες από τη δολοφονία του Καραϊβάζ, από την Τετάρτη 7 Απριλίου έως και την Παρασκευή 9 Απριλίου που εκτελέστηκε.

Την ίδια ώρα, στο «μικροσκόπιο» των αρχών βρίσκονται τα δρομολόγια του δημοσιογράφου. Την Τετάρτη ο δημοσιογράφος έφυγε κανονικά λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι που τελείωσε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», όμως πήγε και πήρε από τη δουλειά τη σύζυγό του. Καθυστέρησαν χρονικά, αλλά επέστρεψαν στο σπίτι μαζί.

Την Πέμπτη, λόγω της θεματολογίας στην εκπομπή, ο Γιώργος Καραϊβάζ έφυγε μία ώρα νωρίτερα, στη 13:00 και έφτασε στο σπίτι τους στη 13:30, ανατρέποντας και πάλι τον χρόνο που έψαχναν οι εκτελεστές του.

Την Παρασκευή όμως, έκανε κανονικά το δρομολόγιο ρουτίνας: 14:20 έφτασε στο σπίτι του. Δε βρήκε να παρκάρει έξω ακριβώς από την πολυκατοικία, αφού στο πάρκινγκ είχε παρκάρει ο γιος του το καινούριο του αυτοκίνητο. Έξω από την πολυκατοικία, υπήρχαν άλλα αυτοκίνητα παρκαρισμένα και αναγκάστηκε να φτάσει στο παρκάκι, περίπου 90 μέτρα μακριά.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν πολύ σοβαρά την πιθανότητα, συνεργοί των δύο δολοφόνων, να είχαν πιάσει με το αυτοκίνητό τους τον χώρο έξω από το σπίτι του, ώστε να τον εξαναγκάσουν να εκτεθεί περπατώντας για κάποια λεπτά μόνος του στον δρόμο, δίνοντας πολύτιμο χρόνο στους δύο εκτελεστές να φτάσουν στο σημείο της δολοφονίας.

Δείτε το βίντεο:

«Φύλλο και φτερό» τα νέα βίντεο λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσίασε το Star, εξετάζεται από τις Αρχές. Στο βίντεο από την οδό Αγίου Δημητρίου που βρίσκεται κοντά στο σημείο της εκτέλεσης, φαίνεται να περνά ένα σκουτεράκι παρόμοιο με αυτό των δολοφόνων.

Το βίντεο είναι τέσσερα λεπτά μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής. Όπως φαίνεται στο βίντεο, στο μηχανάκι επιβαίνει μόνο ο οδηγός και τα ρούχα του είναι παρόμοια με αυτά τους ενός εκ των δολοφόνων.

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο ένας από τους επιβάτες να κατέβηκε και ο άλλος να συνέχισε μόνος του τη διαδρομή με το μηχανάκι.

Σε άλλο βίντεο διακρίνεται μηχανή της ΔΙ.ΑΣ. να τρέχει προς το σημείο της εκτέλεσης, το ίδιο σημείο όπου είχαν περάσει λίγο πριν οι δολοφόνοι.

«Ξεσκονίζουν» παλιές δικογραφίες - Στο στόχαστρο των αρχών 4 πρόσωπα

Οι αστυνομικές αρχές έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους σε παλιές δικογραφίες πρωταγωνιστών του οργανωμένου εγκλήματος, σε εγκληματικές οργανώσεις και σε κακοποιούς με βαρύ ποινικό παρελθόν.

Η Δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής αναζητεί ίχνη των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του δημοσιογράφου. Μέχρι στιγμής, υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα πρόσωπα που έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον των αρχών, τα οποία έχουν κατηγορηθεί για απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκβιασμούς, σωματικές βλάβες, εκρήξεις, οπλοφορία, οπλοχρησία και άλλα αδικήματα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Τα πρόσωπα αυτά είναι αποφυλακισμένοι ποινικοί που ενδέχεται είτε να εμπλέκεται είτε να γνωρίζουν πληροφορίες, σύμφωνα με την αστυνομία.

Με τις υποθέσεις των προσώπων αυτών είχε ασχοληθεί και ο Γιώργος Καραϊβάζ ως αστυνομικός ρεπόρτερ.

Τρεις παλιές δολοφονίες στο «μικροσκόπιο»

Οι αρχές κάνουν παράλληλη έρευνα στα κείμενα που είχε γράψει ο δημοσιογράφος για παλιές υποθέσεις.

Στρέφουν την προσοχή τους σε κάποιον εμπλεκόμενο κάποιας εκ των υποθέσεων που πιθανόν ενοχλήθηκε από την έρευνα του Καραϊβάζ.

Εξετάζεται, επίσης, το αν είχε με κάποιον επικοινωνίες δημοσιογραφικού ή απειλητικού χαρακτήρα.

Στο ίδιο πλαίσιο των ερευνών, οι αρχές έχουν εντάξει και τρεις ανεξιχνίαστες δολοφονίες που σχετίζονται με την αλληλοεξόντωση μελών της Greek Mafia, το 2018 και το 2019.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Πότε ανοίγουν εστίαση, δημοτικά - Θα «ξεκλειδώσουν» οι μετακινήσεις για το Πάσχα