ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα στο χωριό: «Ναι» από τον καθηγητή Βασιλακόπουλο - «Πρέπει να αραιώσουμε»

Λίμνη Μπελέτσι
INTIME

Στο Πάσχα στο χωριό και στη μετακίνηση εκτός νομού αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τονίζοντας ότι «πρέπει να αραιώσουμε.

Θετικός ως προς το ενδεχόμενο για Πάσχα στο χωριό εμφανίστηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν «δύο κατηγορίες ανθρώπων που δεν έχει επιστημονική λογική για να απαγορευτεί η μετακίνησή τους».

Όπως είπε οι κατηγορίες αυτές είναι:

  • όσοι έχουν εμβολιαστεί ή
  • όσοι έχουν νοσήσει και έχουν ξεπεράσει τον ιό.

«Ο κίνδυνος να κολλήσουν ή να μεταδώσουν τον ιό είναι ελάχιστος» τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας στο MEGA όπου τόνισε πως «το ζητούμενο το Πάσχα είναι να αραιώσουμε».

«Άρα είναι προτιμότερο να συνευρεθούμε σε εξωτερικούς χώρους, όπως στα χωριά μας, παρά να είμαστε στα διαμερίσματά μας και να κάνουμε το ίδιο πράγμα, με πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο μετάδοσης. Το πρόβλημα του ιού δεν υπάρχει μόνο στις μεγάλες πόλεις. Επίσης με τα self – test θα έχουμε μαζική επιδημιολογική παρατήρηση» πρόσθεσε ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Πρέπει να είναι υποχρεωτικό το self – test»

Μιλώντας για το θέμα των self – tests, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι «είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, το πόσο χρήσιμο εξαρτάται από το πώς θα χρησιμοποιηθεί».

«Το θετικό self – test έχει πολύ υψηλή πιθανότητα να επιβεβαιωθεί. Το κράτος σωστά είπε ότι επειδή το θετικό self – test μπορεί να μην είναι 100% θετικό, όποιος βγαίνει θετικός να κάνει έναν επιπλέον έλεγχο σε μια δομή υγείας. Υποχρεωτικό για το χώρο της εργασίας θα γίνει επειδή πρέπει να βρούμε τρόπο να τσεκάρουμε όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Όπως τόνισε «υπάρχει η κοινωνία που πρέπει να προστατευθεί. Δεν μπορεί να πάει ένα παιδί εντελώς ανεμβολίαστο σχολείο. Προφανώς και πρέπει να είναι υποχρεωτικό το self – test, γιατί όταν αφήνεις κάτι στη βούληση των ανθρώπων μπορεί ένα ποσοστό να πει ότι δεν το κάνει».

«Κάθε φάρμακο έχει όφελος και κίνδυνο»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας ρωτήθηκε και για τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson και αρχικά σημείωσε ότι «για όλα τα εμβόλια έχουν παρατηρηθεί σπάνιες ανοσολογικές αντιδράσεις».

«Το ιδιαίτερο είναι εδώ ότι αυτό έχει συνδυαστεί με διάφορους θρόμβους. Η συχνότητα είναι 1 στις 250 χιλιάδες στην AstraZeneca, και 6 περιστατικά στους 7 εκατ. εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Johnson & Johnson» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Ο χειρισμός που γίνεται και από τα ΜΜΕ και από τα κράτη δεν είναι ο σωστός. Κάθε φάρμακο έχει το όφελος και το κίνδυνο. Ο κίνδυνος είναι ελάχιστος και τώρα που ξέρουμε το φαινόμενο μπορούμε να το υποπτευθούμε νωρίς και να το προλάβουμε» εξήγησε.

«Αν κολλήσω κορονοϊό έχω 16% πιθανότητα για θρόμβωση. Όσοι νοσηλεύονται με κορονοϊό παίρνουν αντιπηκτική αγωγή. Οι αντιπηκτικές ενέσεις προκαλούν μία στις χίλιες περιπτώσεις το ίδιο σύνδρομο. Το εμβόλιο έχει τρομερά ελάχιστο κίνδυνο. Αν κάνω μια γενική αίματος αφού κάνω το εμβόλιο, 3-4 ημέρες μετά, αν δεν έχουν μειωθεί τα αιμοπετάλιά μου δεν κινδυνεύω», πρόσθεσε ο ίδιος αναφορικά με το τι μπορούμε να κάνουμε προληπτικά μετά τον εμβολιασμό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Δένδια – Ερντογάν: Γιατί ο «σουλτάνος» ζήτησε να δει τον Έλληνα υπουργό –Όλο το παρασκήνιο