ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: «Βροχή» οι μολότοφ στο συλλαλητήριο- Αστυνομικός έσβησε φωτιά από το πόδι διαδηλωτή

Θεσσαλονίκη: «Βροχή» οι μολότοφ στο συλλαλητήριο- Αστυνομικός έσβησε φωτιά από το πόδι διαδηλωτή

Σοβαρά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη μετά τη λήξη του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου - Αστυνομικοί παρείχαν τις πρώτες βοήθειες σε τραυματία διαδηλωτή

Ομάδα αντιεξουσιαστών που συμμετείχε σε πορεία φοιτητών επιτέθηκε κατά αστυνομικών δυνάμεων με βόμβες μολότοφ.

Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Η ομάδα συλλήψεων κατάφερε να πιάσει έναν νεαρό. Κατά την προσαγωγή του τόσο ο αστυνομικός όσο και ο νεαρός έπεσαν στις φλόγες που υπήρχαν στο οδόστρωμα από τις βόμβες μολότοφ.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, αστυνομικοί των ΜΑΤ βοήθησαν διαδηλωτή το πόδι του οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες. Ένας εκ των αστυνομικών, έσβησε τη φωτιά από το πόδι του νεαρού με αντιπυρική κουβέρτα. Ο νεαρός διαδηλωτή πήρε φωτιά από μολότοφ που έριξαν οι δικοί του και κατά λάθος έπεσε πάνω του.

Δείτε το βίντεο:

Ο τραυματίας διαδηλωτής μεταφέρθηκε φρουρούμενος με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενώ και ο αστυνομικός που υπέστη έγκαυμα, έλαβε τις πρώτες βοήθειες.

Από τις βόμβες μολότοφ που πέταξαν οι κουκουλοφόροι προκλήθηκαν φθορές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Η ανακοίνωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

«Μετά το πέρας της σημερινής πορείας στη Θεσσαλονίκη, δημιουργήθηκαν επεισόδια από περίπου άτομα κατά αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες και ρίψη μολότοφ.

Κατά τη διάρκεια σύλληψης ενός εκ των ατόμων αυτών, από ρίψη μολότοφ πήρε φωτιά το δεξί του πόδι. Οι άνδρες των ΜΑΤ τον βοήθησαν χρησιμοποιώντας αντιπυρική κουβέρτα και πυροσβεστήρα για να σβήσουν τη φωτιά.

Ο διαδηλωτής συνελήφθη διότι είχε ήδη προβεί σε ρίψη μολότοφ, οδηγήθηκε στον νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε άλλη μολότοφ τύπου κόμπρα και ζευγάρι γάντια. Κατά τη σύλληψη υπέστη εγκαύματα στον αριστερό μηρό άνδρας των ΜΑΤ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τα δρομολόγια, οι πρόβες και η χρονομέτρηση -Ήθελαν το τέλειο έγκλημα οι δράστες