ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Σοβαρή καταγγελία για εμβολιασμούς εκτός σειράς στα Ιωάννινα

Εμβόλιο κορονοϊού
InTime

Σε μια σημαντική καταγγελία προχώρησε η ΠΟΕΔΗΝ που ανέφερε ότι εμβολιάστηκαν περίπου 50 άτομα σε δυο νοσοκομεία των Ιωαννίνων χωρίς να ανήκουν στις ομάδες όπου έχουν σειρά για να λάβουν το εμβόλιο. «Έγιναν αντιληπτοί από υγειονομικούς καθώς ήταν νεότεροι», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Στον εισαγγελέα έχει οδηγηθεί το θέμα των κατ’ εξαίρεση εμβολιασμών στα Ιωάννινα, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ. «Μετά τους κυβερνητικούς αξιωματούχους που εμβολιάσθηκαν κατ’ εξαίρεση με ευθύνη των νοσοκομείων, έχουμε τώρα πολύ πιο σοβαρό ζήτημα με τον κατ’ εξαίρεση εμβολιασμό εργαζόμενων σε επιχείρηση με κανονικό ραντεβού χωρίς να βρίσκονται στην ηλικιακή ομάδα που δικαιούται εμβολιασμούς», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ για το συμβάν στα Ιωάννινα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, εμβολιάστηκαν περίπου 50 άτομα που δήλωσαν εργαζόμενοι σε συγκεκριμένη πτηνοτροφική μονάδα της περιοχής, με ραντεβού από το ηλεκτρονικό σύστημα. Στη συνέχεια, έγιναν αντιληπτοί από το προσωπικό των νοσοκομείων καθώς ήταν εμφανώς νεαρότεροι από τις ηλικιακές ομάδες που εμβολιάζονται τώρα, με τις διοικήσεις των νοσοκομείων να σταματούν τη διαδικασία και να οδηγούν την υπόθεση στον εισαγγελέα.

Αυτό που τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ είναι πως θα πρέπει να διερευνηθεί το πώς κατάφεραν οι συγκεκριμένοι να κλείσουν ραντεβού μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα, χωρίς να ανήκουν στις ομάδες που τώρα έχουν προτεραιότητα για εμβολιασμό. Μάλιστα, κάποιοι έλεγαν πως το ραντεβού τους κλείστηκε μέσω της επιχείρησης στην οποία εργάζονται.

«Ποιοι μεσολάβησαν για τον εμβολιασμό των εργαζόμενων της εν λόγω επιχείρησης εκτός σειράς; Πόσοι άλλοι κλείνουν ραντεβού εκτός σειράς την ώρα που δεν εμβολιάστηκαν ακόμα οι ευπαθείς ομάδες;», είναι μερικά από τα ερωτήματα που καταθέτει με την καταγγελία της η ΠΟΕΔΗΝ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πρίγκιπας Φίλιππος: Πόλεμος για τις στολές στην κηδεια- Έξαλλη η βασίλισσα Ελισάβετ