ΕΛΛΑΔΑ

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Αναμένεται μεγαλύτερη αύξηση στις ΜΕΘ - Τι είπε για το Πάσχα

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Αναμένεται μεγαλύτερη αύξηση στις ΜΕΘ - Τι είπε για το Πάσχα

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Ιδιαίτερα ανησυχητική εξέλιξη χαρακτήρισε την νέα αύξηση των διασωληνωμένων που σημειώθηκε χθες στη χώρα, ο καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στο Newsbomb.gr. Τι είπε για τα self test και την μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα. 

Δύσκολη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στο ΕΣΥ, το οποίο δέχεται ασφυκτική πίεση, με τον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών με Covid 19 να αυξάνεται δραματικά τις τελευταίες μέρες. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε νέο «μαύρο» ρεκόρ διασωληνωμένων, οι οποίοι πλέον φτάνουν τους 819, οι περισσότεροι που έχουν καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας, ενώ καταγράφεται και αρνητικό ρεκόρ θανάτων για φέτος (104).

Την ίδια στιγμή, σε ό,τι έχει να κάνει με τη διασπορά των κρουσμάτων στη χώρα, η Αττική εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα, ενώ ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση και στη Θεσσαλονίκη.

Ο καθηγητής μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στο Newsbomb.gr σχολίασε την νέα «εκτίναξη» στους διασωληνωμένους, αλλά και την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, όχι μόνο της Αττικής αλλά και όλης της χώρας.

«Η κατάσταση δεν είναι καλή στα νοσοκομεία, της χώρας. Είναι λογικό να υπάρχει αύξηση στις μονάδες εντατικής, θεωρώ πως θα έχουμε και ακόμα μεγαλύτερη τις επόμενες εβδομάδες. Ωστόσο είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε οποιοιδήποτε πρόβλεψη η οποία αποτυπώνεται σε αριθμούς, ο ιός είναι πολύ απρόβλεπτος και δεν μας βοηθά σε αυτό. Έχουμε δει πως επιτίθεται με σφοδρότητα, όταν πυροδοτηθεί από εικόνες συνωστισμού», ανέφερε στο Newsbomb.gr ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος σχετικά με τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών.

Σε ερώτηση μας σχετικά με το αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα, ο καθηγητής τόνισε, «είναι πολύ νωρίς ακόμη για να μπορέσουμε να κάνουμε προβλέψεις, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα θα συζητήσουμε στην επιτροπή και θα αποφασίσουμε λίγες ημέρες πριν. Την δεδομένη στιγμή έχουμε πολλά κρούσματα και μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία, δεν μπορούμε να κάνουμε καμία εκτίμηση», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πώς κόλλησε στον τοίχο ο Δένδιας τον Τσαβούσογλου – Τα νέα δεδομένα και το παρασκήνιο της σύγκρουσης