ΕΛΛΑΔΑ

Φονικό στη Μακρινίτσα: Συγκλονίζει η μητέρα των θυμάτων - Συγκινεί η αλληλεγγύη προς την οικογένεια

Μακρινίτσα

Μακρινίτσα: Ο δράστης δεν είχε το ακαταλόγιστο, δήλωσε κατηγορηματικά η δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων.

Συντετριμμένη εμφανίστηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι», η ΑΘ. Μαργαριτέλη Τσάπα, μητέρα των δυο παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στο φονικό στη Μακρινίτσα που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Η ίδια δεν θέλησε να αναφερθεί στο περιστατικό που την έχει συγκλονίσει, αλλά ευχαρίστησε τον κόσμο που στάθηκε στο πλευρό της οικογένειας από την πρώτη στιγμή και τους στήριξε με κάθε τρόπο.

Η χαροκαμένη μάνα που θα κληθεί να μεγαλώσει πλέον και το εγγονάκι της ευχήθηκε καμιά άλλη μάνα στον κόσμο να μην βιώσει τέτοια τραγωδία.

Η δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων, Ανθούλα Ανάσογλου, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, αναφέρθηκε στο περιστατικό και τόνισε κατηγορηματικά ότι ο δράστης δεν είχε το ακαταλόγιστο.

Χαρακτηριστική είναι η στιγμή μετά το διπλό φονικό, όταν απευθυνόμενος στη μάνα των δυο θυμάτων του, της είπε, «σε αφήνω να ζήσεις για να μεγαλώσεις το παιδί μου».

Συμπλήρωσε δε, πως ενώ ο δράστης είχε αρνηθεί τον Ιανουάριο να του παρασχεθεί ψυχιατρική βοήθεια, τώρα που βρίσκεται σε καθεστώς εγκλεισμού, οι δικηγόροι του ζητάνε να μπει σε ψυχιατρείο.

Κύμα αγάπης για την οικογένεια

Νωρίτερα, το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τη δικηγόρο της οικογένειας, την κυρία Ανθούλα Ανάσογλου, η οποία μεταξύ άλλων μας περιέγραψε την συγκλονιστική ανταπόκριση που έχει ο λογαριασμός αλληλεγγύης που έχει ανοίξει εδώ και λίγες ημέρες για να συγκεντρωθούν χρήματα ώστε το παιδί και οι παππούδες να ζήσουν αξιοπρεπώς.

Η κυρια Ανάσογλου

Η ανταπόκριση πλέον δεν είναι μια αγκαλιά. Είναι ένα κύμα αγάπης προς μια οικογένεια που είδε τα πάντα να γκρεμίζονται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτά.

«Έχουμε έναν πόνο μη διαχειρίσιμο, που ξεπερνάει το όριο της ανθρώπινης αντοχής, γιατί μέσα σε λίγα λεπτά αυτή η μητέρα είδε δυο παιδιά, το αίμα της, τα κύτταρά της να φεύγουν μπροστά της», ήταν το πρώτο σχόλιο της κυρίας Ανάσογλου και πρόσθεσε «Δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία όμως οι Αρχές από την πρώτη στιγμή. Έπρεπε να κινητοποιηθεί η κοινότητα Μακρινίτσας και Πορταριά και ο δήμος Βόλου. Η ψυχολογική βοήθεια που χρειάζονταν οι άνθρωποι δεν έφτασε εκεί την πρώτη στιγμή».

Αυτή τη στιγμή, ο τραπεζικός λογαριασμός που έχει ανοίξει ξεπερνάει κάθε προσδοκία, με τους συμπολίτες μας να βοηθούν με κάθε τρόπο. Μια αγκαλιά, μια βοήθεια, λίγα χρήματα. Όλοι κοντά στην οικογένεια Τσάπα.

Συγκεκριμένα, οι συμπολίτες της οικογένειας, πριν από λίγες ημέρες άνοιξαν ένα λογαριασμό αλληλεγγύης προς την οικογένεια Τσάπα, ώστε όσοι μπορούν να συνεισφέρουν οικονομικά.

Πρόκειται για έναν λογαριασμό καθόλα νόμιμο, καθώς πάντα υπάρχει ο κίνδυνος... αετονύχηδων που δεν διστάζουν να εκμεταλλευτούν ακόμη και τον πόνο των συνανθρώπων μας για να βγάλουν χρήματα.

Η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι στιγμής είναι συγκινητική και μεγάλη. Μια μικρή οικονομική δωρεά που θα χαρίσει ανακούφιση στους γονείς των δυο αδικοχαμένων παιδιών, ειδικά ενόψει του Πάσχα.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές της οικογένειας οφείλουμε με ζεστασιά και ανθρωπιά να δώσουμε όλοι χείρα βοηθείας και να σταθούμε στο πλευρό τους.

Τα στοιχεία του λογαριασμού:

Τράπεζα Πειραιώς ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ:GR52 01712580 0062 5815 1296 466

ΟΝΟΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ:ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΛΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Swift me: PIRBGRAA

Αιτιολογία : ΑΤΥΠΗ ΔΩΡΕΑ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εστίαση: Αναγκαίο το άνοιγμα λόγω ...κορονοπάρτι - Τι θα γίνει με εκκλησίες, σχολεία, μετακινήσεις