ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομία: Ένας... στρατός για πολιτικούς και επισήμους - Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Αστυνομία: Ένας... στρατός για πολιτικούς και επισήμους - Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Οι συνοδείες επισήμων από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Επισήμων είναι ένα θέμα που απασχολούσε ανέκαθεν τις πολιτικές και φυσικές ηγεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Πέραν των πολιτικών, των δικαστικών και των αξιωματούχων που δικαιούνται βάσει νόμου φύλαξη, εκατοντάδες είναι οι πολίτες (επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, παρουσιαστές και άλλοι), οι οποίοι ζητούν φύλαξη από την ΕΛ.ΑΣ., υποβάλλοντας επίσημα αιτήματα και αιτιολογώντας τους λόγους για τους οποίους κινδυνεύουν.

Τα αιτήματα εξετάζονται από αρμόδιες επιτροπές που αξιολογούν τον κίνδυνο και αποφασίζουν εάν θα διατεθεί ή όχι συνοδεία. Ποιοι είναι όμως οι αριθμοί για τις συνοδείες;

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω Infographic του Newsbomb.gr:

Στις φυλάξεις επισήμων και ευπαθών στόχων απασχολούνται, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 3.400 αστυνομικοί. Όσον αφορά στην κατανομή των αστυνομικών που υπηρετούν στη Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων, το 59% απασχολείται σε πολιτικούς, το 29,5% σε λοιπούς κρατικούς αξιωματούχους και ιδιώτες, το 10% σε διπλωμάτες και το 1,5% σε δημοσιογράφους και εκδότες.

Η Ελλάδα είναι 3η στη λίστα της Eurostat με τις χώρες της Ε.Ε. με το μεγαλύτερο αριθμό αστυνομικών ανά 100.000 κατοίκους. Πρώτη είναι η Κύπρος (573 αστυνομικοί ανά 100.000 κατοίκους), δεύτερη η Μάλτα (505 αστυνομικοί ανά 100.000 κατοίκους) και τρίτη η Ελλάδα (492 αστυνομικοί ανά 100.000 κατοίκους).

Υπενθυμίζεται ότι στην ΕΛ.ΑΣ. υπηρετούν περίπου 50.000 αστυνομικοί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Κλείδωσε» το Πάσχα: Έτσι θα γιορτάσουμε - Τι ώρα θα γίνουν Επιτάφιος, Ανάσταση - Πού θα ψήσουμε