ΕΛΛΑΔΑ

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Η απολογία Καλομοίρη και το μοιρολόι της μάνας Ξυλούρη

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Η απολογία Καλομοίρη και το μοιρολόι της μάνας Ξυλούρη

Με την απολογία του Μανώλη Καλομοίρη ολοκληρώθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων η δίκη για τo διπλό φονικό στα Ανώγεια με θύμα τον 63χρονο Λευτέρη Καλομοίρη και 33χρονο Γιώργο Ξυλούρη.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, ο 30χρονος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι θόλωσε το μυαλό του στη θέα του νεκρού πατέρα του και άρχισε να πυροβολεί χωρίς ωστόσο να θυμάται πόσες φορές πάτησε την σκανδάλη.

Την ίδια ώρα έξω από τα δικαστήρια η μάνα του 33χρονου Γιώργου Ξυλούρη μοιρολογούσε για τον γιο της. "Γιώργη μου, Γιώργη μου θα έρθω κοντά σου" έλεγε ραγίζοντας καρδιές.

Δείτε το βίντεο:

Μανώλης Καλομοίρης: «Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια»

Για περισσότερες από δύο ώρες κατέθετε ο κατηγορούμενος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη, Μανώλης, εξιστορώντας τα όσα έγιναν το βράδυ της 2ας Μαϊου 2020.

«Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια μιας και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα έλεγαν» είπε χαρακτηριστικά και περιέγραψε ό,τι συνέβη τη μοιραία νύχτα και πώς αντίκρισε τον πατέρα του νεκρό, μια μία τρύπα στο στήθος, μάτια ανοιχτά και χέρια διάπλατα ανοιχτά, όπως φέρεται να είπε.

«Τρελάθηκα. Θόλωσα. Δεν ξέρω αν έριξα 1 ή 7 σφαίρες, ξέρω ότι άδειασα το πιστόλι μου» κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες ενώ τόνισε πως δεν μετανιώνει για τίποτα. «Αν γυρνούσα πίσω το χρόνο θα έκανα τα ίδια. Αυτό που θα άλλαζα είναι ότι θα έπαιρνα τη μάνα μου και τον πατέρα του από τα Ανώγεια» φέρεται να είπε, στηλιτεύοντας τη «νοσηρή νοοτροπία της τοπικής κοινωνίας όσον αφορά την οπλοχρησία».

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα και τα μέτρα ασφαλείας εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας είναι δρακόντεια.

Συνολικά κλήθηκαν 30 μάρτυρες επί του κατηγορητηρίου και της υπεράσπισης ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί αύριο Πέμπτη, 22 Απριλίου όπου και αναμένεται η απόφαση από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το διπλό φονικό σημειώθηκε στο Περαχώρι, την επομένη της Πρωτομαγιάς. Με αφορμή παλιές κτηματικές διαφορές στήθηκε άγριος καυγάς ανάμεσα στον 30χρονο γιο του Λ. Καλομοίρη και τον Γιώργη Ξυλούρη, με τον πρώτο να γρονθοκοπά άγρια τον δεύτερο.

Τους ξεχωρίζουν τρίτα πρόσωπα. Ο Ξυλούρης εκνευρισμένος αποχωρεί βιαστικά προς την οικία του και επιστρέφει λίγο αργότερα στο σημείο της τραγωδίας. Ανωγειανοί προσπαθούν να τον απομακρύνουν μάταια όμως μεταξύ αυτών και ο άτυχος μαντιναδολόγος.

Στην απολογία του ο 30χρονος αναφέρει: «Ήμουν στο μπάνιο όταν άκουσα τις φωνές της μητέρας μου και έναν πυροβολισμό. Πήρα το όπλο μου και βγήκα στο δρόμο όπου είδα νεκρό τον πατέρα μου και τον Γιώργο Ξυλούρη να στέκεται μπροστά του».

Υπενθυμίζεται πως μετά το διπλό φονικό η πλευρά του Καλομοίρη υποστήριζε πως ο τόπος του εγκλήματος είχε «πειραχθεί» ενώ το όπλο που παρέδωσε η οικογένεια Ξυλούρη δεν ήταν αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη φονική συμπλοκή.

Αντίθετα, η οικογένεια Ξυλούρη υποστήριζε πως ο 30χρονος Γιώργος δεν πυροβόλησε και ότι ο 29χρονος, γιος του Λευτέρη Καλομοίρη, Μανώλης πυροβολώντας τον Ξυλούρη σκότωσε και τον πατέρα του.

Η απάντηση ωστόσο έφτασε από τα εγκληματολογικά εργαστήρια των Αθηνών και φαίνεται πως η σφαίρα που βρέθηκε στο σώμα του Λευτέρη Καλομοίρη προήλθε από το όπλο του Γιώργου Ξυλούρη.

Με πληροφορίες από cretalive.gr, cretapost.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Εμβολιασμός άνω των 30 ετών από τη Μ. Εβδομάδα - Το χρονοδιάγραμμα ανοίγματος