ΕΛΛΑΔΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι αλλάζει και πότε

Έλεγχος απαγορευση κυκλοφορίας
ΙΝΤΙΜΕ

Αλλαγές στο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας φέρνει ο οδικός χάρτης του ανοίγματος δραστηριοτήτων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Με αλλαγές στο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας θα ξεκινήσει η Μεγάλη Εβδομάδα όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας λίγη ώρα μετά το διάγγελμα Μητσοτάκη για το επόμενο άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Συγκεκριμένα η απαγόρευση κυκλοφορίας από τη Μεγάλη Δευτέρα και μέχρι το Μεγάλο Σάββατο θα ξεκινά στις 10 το βράδυ και θα ολοκληρώνεται στις 5 τα ξημερώματα.

Ειδικά για την Κυριακή του Πάσχα, όπως διευκρίνισε ο κ. Κικίλιας μετά την εισήγηση των λοιμωξιολόγων, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ.

Από την επόμενη ημέρα, δε, τη Δευτέρα 3 Μαΐου η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 11 το βράδυ και θα ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί.

Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε, επίσης, όριο 9 ατόμων στα εορταστικά τραπέζια του Πάσχα για εσωτερικούς χώρους, αριθμός που αυξάνεται σε 12 άτομα όταν το πασχαλινό τραπέζι γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

«Την Κυριακή του Πάσχα, επιτρέπεται η συνάθροιση μέχρι 2 οικογενειών, το πολύ 12 άτομα», εξήγησε ο υπουργός Υγείας.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι το Σάββατο 15 Μαΐου, γεγονός που σημαίνει ότι και φέτος δεν θα γίνει το Πάσχα στο χωριό με στόχο, όπως εξήγησε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του, να υπάρξει ένα καλύτερο καλοκαίρι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κωδικός «ελεύθερο καλοκαίρι»: «Πίσω» από το διάγγελμα Μητσοτάκη - Τα εμβόλια και οι μετακινήσεις