ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγουν τα σχολεία: Πότε επιστρέφουν οι μαθητές στα γυμνάσια και τα δημοτικά

Άνοιγμα των σχολείων
In Τime

Τη Δευτέρα 10 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η επιστροφή στα σχολεία όλης της χώρας για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. «Όπλα» για την ομαλή λειτουργεία των σχολικών μονάδων θα είναι τα self tests, η  τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής και ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών.

Τις τελικές αποφάσεις έπειτα από έξι μήνες lockdown για την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων ανακοίνωσε την Πέμπτη (21/4) με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων έκανε ανακοινώσεις και για την επιστροφή των μαθητών των γυμνάσιων και των λυκείων στα θρανία. Όπως ανέφερε τα γυμνάσια και τα δημοτικά της χώρας θα ανοίξουν στις 10 Μαΐου.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι γυμνάσια και δημοτικά σχολεία. Και εδώ θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό».

Το χρονοδιάγραμμα του ανοίγματος σε κοινωνία και οικονομία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναλύοντας το χρονοδιάγραμμα του ανοίγματος σε κοινωνία και οικονομία τόνισε:

  • Πρώτον, τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και η κυκλοφοράι διευρύνεται ως τις 23:00 το βράδυ.
  • Δεύτερον, στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι Γυμνάσια και Δημοτικά Σχολεία.
  • Τρίτον, το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός.

Ανακοινώσεις από Κεραμέως

Σήμερα στις 11:00 το πρωί η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, θα ανακοινώσει σε συνέντευξη Τύπου, τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, καθώς και για την παράταση του διδακτικού έτους, κατόπιν σχετικής εισήγησης του ΙΕΠ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κωδικός «ελεύθερο καλοκαίρι»: «Πίσω» από το διάγγελμα Μητσοτάκη - Τα εμβόλια και οι μετακινήσεις