ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα 2021: Σαρωτικοί έλεγχοι για μπλόκο στη μετακίνηση εκτός νομού – Παρασκευή οι ανακοινώσεις

Πάσχα 2021: Σαρωτικοί έλεγχοι για μπλόκο στη μετακίνηση εκτός νομού – Παρασκευή οι ανακοινώσεις

Την Παρασκευή η εξειδίκευση των μέτρων από τον Νίκο Χαρδαλιά – Στόχος να αποφευχθεί η μετακίνηση εκτός νομού για όσους δεν προβλέπεται

Την Παρασκευή θα γίνει η εξειδίκευση των μέτρων για το Πάσχα την περιγραφή των οποίων έκανε την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το διάγγελμά του με την απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού να βρίσκεται στο επίκεντρο

Τις ανακοινώσεις θα κάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Το πλάνο για την περίοδο του Πάσχα προβλέπει σαρωτικούς ελέγχους παντού για την αποτροπή άσκοπων μετακινήσεων.

Όπως διαμηνύεται θα υπάρξουν και ποινικές ευθύνες σε περίπτωση εικονικής κατ’ εξαίρεσης μετακίνησης και ψευδής δήλωσης.

Παράλληλα θα υπάρξουν και έλεγχοι εκ των υστέρων για να διαπιστωθεί αν κάποιοι παραβίασαν τα μέτρα και μετακινήθηκαν εκτός νομού.

Τη Μεγάλη Δευτέρα, δε, θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το άνοιγμα της εστίασης με το θέμα να τίθεται επί τάπητος σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά το τέλος της οποίας υπήρξαν ανακοινώσεις για φοροελαφρύνσεις σε εργαζομένους και επιχειρήσεις.

Όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη στις 15 Μαΐου γίνεται η έναρξη της τουριστικής περιόδου και μαζί θα απελευθερωθούν οι υπερτοπικές διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Παράλληλα, θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του πολιτισμού.

Επιπλέον με το άνοιγμα της εστίασης στις 3/5, οι μετακινήσεις επιτρέπονται ως τις 11 το βράδυ. Από εκείνη την ώρα θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας, διευρύνοντας κατά δύο ώρες τον υπάρχουν περιορισμό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέντε φορελαφρύνσεις για εργαζομένους και επιχειρήσεις – Τι ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης