ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Θρίλερ με 68 νεκρούς ηλικιωμένους από ανακοπή - Τι έδειξε η εκταφή - Τι ψάχνουν οι αρχές

Γηροκομείο Χανιά

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με τους 68 θανάτους ηλικιωμένων σε οίκο ευγηρίας - Όλοι φέρεται να πέθαναν από ανακοπή - Τι έδειξε η εκταφή μιας γυναίκας - Τι ψάχνουν οι αρχές

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με τον ιδιωτικό οίκο ευγηρίας που βρίσκεται υπό έρευνα μετά τον θάνατο 68 ηλικιωμένων που φέρονται να πέθαναν όλοι από ανακοπή.

Σημειώνεται ότι η Εισαγγελία έδωσε εντολή να γίνει εκταφή, παρουσία δύο ιατροδικαστών και δικηγόρων, σε τρόφιμο του γηροκομείου (με καταγωγή από την Κίσαμο) ώστε να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες απεβίωσε στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας.

Μάλιστα, οι συγγενείς, σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr αναφέρουν ότι δεν πέθανε από καρδιακή ανακοπή, αλλά από κάποιο είδους πέσιμο.

Η εκταφή πραγματοποιήθηκε από δύο ιατροδικαστές από το Ρέθυμνο με πληροφορίες που μεταδίδουν τα parakritika.gr να αναφέρουν ότι στη νεκροψία που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης δεν βρέθηκαν κατάγματα στα οστά της γερόντισσας, η οποία απεβίωσε πριν από 11 μήνες.

Το γεγονός, πάντως, ότι δόθηκε εντολή για να γίνει εκταφή αν μη τι άλλο, δημιουργεί συνθήκες μιας πολύ σοβαρής υπόθεσης και δεν αποκλείεται να γίνουν κι άλλες στο εγγύς μέλλον, άλλων θανόντων, τρόφιμων του συγκεκριμένου οίκου ευγηρίας.

Σύμφωνα με το έγγραφο για τη διεξαγωγή της έρευνας εξετάζεται το ενδεχόμενο σύστασης και λειτουργίας εγκληματικής οργάνωσης και της ανθρωποκτονίας τελεσθείσας με δόλο δια παραλείψεως κατά συρροή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Χανίων, ο συγκεκριμένος οίκος ευγηρίας έχει μπει στο στόχαστρο των αστυνομικών αρχών εδώ και αρκετό καιρό, αφού υπάρχουν αρκετές επίσημες καταγγελίες, για θανάτους και άλλων ηλικιωμένων, με τα αίτια που αναφέρονται στις ληξιαρχικές πράξεις -ανακοπή καρδιάς- να αμφισβητούνται ευθέως.

Για το λόγο αυτό ο Εισαγγελέας έχει ζητήσει τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου 68 ηλικωμένων στις οποίες, αναγράφεται ως αιτία θανάτου η ανακοπή καρδιάς.

Οι ηλικιωμένοι, φέρονται να κακοποιούνταν ποικιλοτρόπως με τις αναφορές να ομιλούν για πλημμελή φροντίδα των τροφίμων, κακομεταχείριση, βίαιες πράξεις εναντίον τους, δεσίματα στα κρεββάτια κτλ.

Μάλιστα, οι πληροφορίες του Flashnews.gr αναφέρουν ότι διερευνάται από την Εισαγγελία το ενδεχόμενο, οι έκνομες αυτές πράξεις να συνδυάζονται με πρόθεση εκ μέρους του οίκου ευγηρίας να υφαρπάξει περιουσίες των τροφίμων, με τρόπο τέτοιον ώστε να φαίνονται τα πάντα νόμιμα. Σε κάθε περίπτωση, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν πολλές καταγγελίες συγγενών που αμφισβητούν τα αίτια θανάτου των δικών τους ανθρώπων, όπως αυτά αναφέρονται στις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάσχα: Σχέδιο της ΕΛΑΣ για τους «ανυπάκουους» - «Σφραγίζονται» διόδια, πιάνουν δουλειά τα drones