ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προφυλακίστηκε ο Μένιος Φουρθιώτης και δύο συγκατηγορούμενοί του

Προφυλακιστέος ο Μένιος Φουρθιώτης

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο Μένιος Φουρθιώτης, ο οποίος μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Την ίδια απόφαση έλαβαν ανακριτής και εισαγγελέας για τους άλλους δυο συγκατηγορουμένους Αντίθετα, ο τέταρτος κατηγορούμενος αντιμέτωπος μόνο με κατηγορίες σχετικές με ναρκωτικά αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο παρουσιαστής, που έμεινε στο γραφείο του ανακριτή περίπου δυο ώρες, αρνήθηκε τις κατηγορίες εναντίον όπως επίσης και οι δυο συγκατηγορούμενοί του που φέρονται ως δράστες των επιθέσεων εναντίον της οικείας του παρουσιαστή και εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι δυο συγκατηγορούμενοι για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των αστυνομικών στη συμπλοκή στη Νέα Ερυθραία, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Μάλιστα, φέρονται να υποστήριξαν πως τα στίγματα των κινητών τους τηλεφώνων αποδεικνύουν ότι δεν βρέθηκαν στο σημείο που έγινε η ανταλλαγή πυροβολισμών. Οι ίδιοι φέρονται να επανέλαβαν πως η μόνη τους σχέση με το Μένιο Φουρθιώτη ήταν ότι τους είχε προσλάβει ως προσωπικό φύλαξης του μετά την απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ που απέσυρε τη φρούρηση του παρουσιαστή.


Σχετικά με το γενετικό υλικό που βρέθηκε σε σάκο στο σημείο της συμπλοκής και ταυτίζεται με τον γενετικό υλικό ενος εκ των κατηγορουμένων, εκείνος υποστήριξε ότι εκτός του δικού του dna εντοπίστηκαν ακόμη δύο τύποι, αφού τον επίμαχο σάκο τον είχε αφήσει στο κανάλι. Τέλος, αναφορικά με τη μηχανή που κατασχέθηκε ως το όχημα διαφυγής των κατηγορουμένων από τη Νέα Ερυθραία, υποστήριξαν ότι λόγω ηλεκτρολογικών προβλημάτων, δεν θα μπορούσε να είναι η μηχανή της επίθεσης κατά των αστυνομικών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κωδικός «Ανάσταση»: Τι ώρα θα πούμε το «Χριστός Ανέστη» - Τα μέτρα και η απαγόρευση κυκλοφορίας