ΕΛΛΑΔΑ

Άρση lockdown: Τι ανοίγει τις επόμενες ημέρες - Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Άρση lockdown: Τι ανοίγει τις επόμενες ημέρες - Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Σε τροχιά... κανονικότητας η Χώρα. 

Με μεθοδικά και σταθερά βήματα συνεχίζεται η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων περιορισμού που είχαν επιβληθεί για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Το πολυαναμενόμενο άνοιγμα της εστίασης πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (03/05), σκορπίζοντας χαμόγελα αισιοδοξίας στους επαγγελματίες του κλάδου και τους πολίτες που είχαν βγουν για τον αγαπημένο καφέ έξι μήνες σχεδόν.

Τις επόμενες ημέρες ανοίγουν Δημοτικά και Γυμνάσια, ενώ σειρά παίρνουν τα φροντιστήρια, ο τουρισμός και η κατάργηση του clickinside για τις αγορές μας.

Κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19 και απόφασης της Κυβέρνησης, επανεκκινούν οι εξής δραστηριότητες:

  • Από 8 Μαΐου, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.
  • Από 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου.
  • Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.
  • Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.
  • Από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.