ΕΛΛΑΔΑ

Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: Αναλογικά περισσότεροι οι νεκροί Covid στην Ελλάδα σε σχέση με την Ινδία

Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: Αναλογικά περισσότεροι οι νεκροί Covid στην Ελλάδα σε σχέση με την Ινδία

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΕπαγρύπνηση ώστε να μην εξαπλωθεί περεταίρω η πανδημία έως ότου επιτευχθεί η ανοσία με τον εμβολιασμό συνιστά μιλώντας στο Newsbomb.gr ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη – Τι είπε για την Ελλάδα σε σύγκριση με την Ινδία

«Η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή. Οι περίπου 80 – 100 νεκροί που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας αναλογικά με τον πληθυσμό μας είναι περισσότεροι από αυτούς στην Ινδία που τον Απρίλιο βλέπουμε γύρω στους 1.500. Αυτό το αναφέρω για να καταλάβουμε ότι το 3ο κύμα είναι ακόμα εδώ και ίσως δεν έχουμε δει ακόμα το πικ του», δηλώνει ο Νίκος Καπραβέλος.

Ο Απρίλιος – σύμφωνα με τον ίδιο - ήταν μήνας αρνητικών ρεκόρ για την πανδημία στη χώρα μας.

Αρνητικά ρεκόρ καταγράφηκαν παντού, στα κρούσματα, τους θανάτους αλλά και τους διασωληνωμένους, όμως σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο τα δύσκολα δεν έχουν τελειώσει. «Τέλη Μαΐου εκτός από το ότι θα βλέπουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων θα δούμε μια τρομακτική έκρηξη των θανάτων. Αυτό πιστεύω ότι θα δημιουργήσει μεγάλο προβληματισμό και δεν είναι απίθανο αν θα δούμε να λαμβάνονται εκ νέου καινούρια περιοριστικά μέτρα», τόνισε ο διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη.

Και πρόσθεσε: «Προς Θεού δεν είμαι κατά του ανοίγματος. Αλλά θα πρέπει να γίνει με όλα τα μέτρα. Αν συνεχιστεί αυτή η αισιοδοξία ότι τελειώσαμε και επιστρέφουμε στην κανονικότητα τότε θα δημιουργηθεί ένα χάος. Το σύστημα υγείας είναι ήδη πιεσμένο και δεν αντέχει άλλο».

Σε σχέση με τα εμβόλια ο κ. Καπραβέλος σημείωσε ότι η ανοσία αργεί ακόμα αφού δεν επιτυγχάνετε με τον εμβολιασμό της πρώτης δόσης και σε τόσο μικρά επίπεδα του πληθυσμού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Σμύρνη: Για άλλες τρεις επιθέσεις ταυτοποιήθηκε ο 22χρονος - Οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα