ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Πότε θα πέσουμε σε τριψήφιο αριθμό – Τι λένε Σαρηγιάννης, Δερμιτζάκης

Εστίαση καφετέρια
INTIME

Αισιόδοξοι για μείωση του αριθμού των κρουσμάτων σε τριψήφιο αριθμό το επόμενο διάστημα εμφανίστηκαν Μανώλης Δερμιτζάκης και Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Την αισιοδοξία τους για μείωση του αριθμού κρουσμάτων ακόμα και σε τριψήφιο αριθμό μέσα στον Ιούνιο δήλωσαν Μανώλης Δερμιτζάκης και Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης μιλώντας στον ΑΝΤ1 εκτίμησε ότι τα κρούσματα αναμένεται να πέσουν κάτω από τα 1.000 ημερησίως μέχρι το τέλος Ιουνίου.

«Πρέπει σιγά σιγά οι πολίτες να κάνουν όλες τις δραστηριότητες με προσοχή. Να λειτουργούν με τέτοιο τρόπο ώστε να κρατήσουν χαμηλά τη μετάδοση του ιού» τόνισε ο κ. Δερμιτζάκης ο οποίος πρόσθεσε:

«Θα έπρεπε να ανοίξουν νωρίτερα τα ανοιχτά θέατρα και τα θερινά σινεμά».

Ερωτηθείς εάν θα χρειαστεί στο μέλλον και μία τρίτη δόση εμβολίου ο καθηγητής Γενετικής απάντησε ότι μπορεί να χρειαστεί και τέταρτη και πέμπτη.

Όπως εξήγησε «ο εμβολιασμός χτίζει το πρώτο στρώμα ανοσίας και μετά μπορούμε να κάνουμε συντήρηση, αλλά αυτό θα είναι μια ρουτίνα που δεν θα μας απασχολεί».

Όσον αφορά στις μεταλλάξεις του ιού, τόνισε ότι αντιμετωπίζονται από όλα τα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Για τη σημαντική μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα μίλησε στον ΑΝΤ1 ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Όπως τόνισε περιμένουμε διακυμάνσεις κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες αλλά και σταθεροποίηση με 2000 περίπου κρούσματα μέχρι το τέλος Μαΐου.

Ο κ. Σαρηγιάννης πρόσθεσε πάντως ότι θα υπάρξει σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων μέχρι τέλος του μήνα λόγω και της έναρξης νέων δραστηριοτήτων, ενώ προέβλεψε ότι θα φθάσουμε σε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων στα μέσα Ιουνίου.

«Τα ανοίγματα είναι κρίσιμα. Είναι σημαντικό να δούμε πώς θα διαχειριστούμε τις τουριστικές ροές» σημείωσε ο καθηγητής τονίζοντας ότι πρέπει πλέον να χαμογελάσουμε, καθώς ο φόβος δεν είναι καλός σύμβουλος

Προειδοποίησε, τέλος, ότι «δεν λύσαμε το πρόβλημα επειδή ήρθε το καλοκαίρι και ο καλός καιρός».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Σμύρνη: Για άλλες τρεις επιθέσεις ταυτοποιήθηκε ο 22χρονος - Οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα