ΕΛΛΑΔΑ

Σταμπουλίδης: «Τέλος» στις 14 Μαΐου για click away και click inside - Τι είπε για τα SMS

click away και click inside
IN TIME

Για «καλή γενική εικόνα στην εστίαση» έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης

Όπως είπε, το πρωί της Παρασκευής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, σε σύνολο 7.000 ελέγχων διαπιστώθηκαν 205 παραβάσεις, οι οποίες αφορούσαν τη χρήση μάσκας κυρίως από πελάτες κατά τη διάρκεια της αναμονής.

Μιλώντας, πάντως, για τα μέτρα του lockdown, ο κ. Σταμπουλίδης σημείωσε πως στις 14 Μαΐου τελειώνουν τα click away και click inside. «Δεν θα υπάρχει αυτή η διαδικασία στις 15» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οι περιορισμοί για τον αριθμό των πελατών θα μας συνοδεύουν για πολύ καιρό ακόμα».

Συνολικά θα επανεξαταστούν τα SMS, εξήγησε, ενώ αναφορικά με το τρίωρο που έχουν στη διάθεση τους οι καταναλωτές δεν έχει ληφθεί προς το παρόν κάποια απόφαση.

Συνεδριάζουν σήμερα οι λοιμωξιολόγοι

Οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να συνεδριάσουν σήμερα Παρασκευή (6/5) με τη συμμετοχή της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του υφυπουργού Πολιτισμού, Νικόλα Μαυρομανωλάκη, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για το πότε και με ποιους όρους θα ανοίξουν μουσεία, θέατρα, θερινά σινεμά και συναυλίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα όποια βήματα γίνονται με δύο βασικά εργαλεία για το περαιτέρω άνοιγμα των δραστηριοτήτων. Αυτά είναι τα self test και οι εμβολιασμοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η κυβερνητική πρόταση περιλαμβάνει:

  • Άνοιγμα μουσείων 14 Μαΐου,
  • Άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου. Για την ίδια μέρα υπάρχει και η σκέψη για κατάργηση του SMS με βάση και την επιδημιολογική εικόνα,
  • 17 Μαΐου επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια. Επανέρχεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.
  • Το άνοιγμα των παιδικών σταθμών τοποθετείται χρονικά στις 20 – 24 Μαΐου,
  • Τα θερινά σινεμά υπολογίζονται γύρω στις 21/5,
  • Για τις 28 Μαΐου υπάρχει η σκέψη είναι να ανοίξουν τα θέατρα και οι συναυλίες σε εξωτερικούς χώρους.

Παράλληλα, στο τραπέζι είναι η επέκταση του ωραρίου μετά τις 23:00, που ισχύει τώρα.

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, τόνισε την Πέμπτη πως το θέμα των SMS «θα επαναξιολογηθεί και με το άνοιγμα των υπερτοπικών μετακινήσεων, σταδιακώς θα απεμπλακούμε και από την αποστολή των μηνυμάτων. Η εκτίμηση είναι ότι από το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο θα υπάρξει μια σταδιακή άμβλυνση σε ό,τι αφορά την αποστολή του μηνύματος».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Σμύρνη: Για άλλες τρεις επιθέσεις ταυτοποιήθηκε ο 22χρονος - Οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα