ΕΛΛΑΔΑ

Αλέξανδρος Μπουρδούμης στο Newsbomb.gr: Ανεπανόρθωτο το πλήγμα στους ηθοποιούς από την πανδημία

Αλέξανδρος Μπουρδούμης στο Newsbomb.gr: Ανεπανόρθωτο το πλήγμα στους ηθοποιούς από την πανδημία
Intime News

Με μελανά χρώματα περιγράφει στο Newsbomb.gr ο γνωστός ηθοποιός την κατάσταση που έχει περιέλθει ο κλάδος του θεάτρου λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ παράλληλα εμφανίζεται επιφυλακτικός για το γεγονός ότι η επαναλειτουργία θα πραγματοποιηθεί με πληρότητα στο 50%, κάτι που αποτελεί «αγκάθι» για τους παραγωγούς και τους μεγάλους θιάσους του καλοκαιριού

Ο κύβος ερρίφθη και η απόφαση για την επαναλειτουργία των θεάτρων στις 28 Μαΐου, ανακοινώθηκε κατά την χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, με πληρότητα σε υπαίθριους χώρους που δεν θα ξεπερνά το 50%.

Για την απόφαση αυτή της κυβέρνησης αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν συνολικά οι ηθοποιοί εξαιτίας του «λήθαργου» που προκάλεσε στο θέατρο η πανδημία, τοποθετήθηκε Αλέξανδρος Μπουρδούμης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο κλάδος έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, «αυτό το ξέρει και η κυβέρνηση το ξέρουν όλοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπουρδούμης, χαρακτήρισε, θετικό το γεγονός να ξεκινήσει την επαναλειτουργία του το θέατρο αλλά και οι υπόλοιπες καλιτεχνικές εκδηλώσεις, ελπίζοντας όπως τόνισε «ότι τον χειμώνα τα πράγματα θα είναι σαφώς καλύτερα». «Κρατάω μια επιφύλαξη, θέλω να πιστεύω ότι ο κόσμος θα αγκαλιάσει και θα στηρίξει την προσπάθεια των καλλιτεχνών, όπως φαίνεται ότι στηρίζει το κομμάτι της εστίασης».

Ο ηθοποιός ανέφερε ότι το πλαφόν στην πληρότητα που φτάνει το 50% αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στους παραγωγούς πλήττοντας ειδικότερα τους μεγάλους θιάσους. «Καλό είναι ότι ανοίγουν έτσι είχε γίνει και το περσινό καλοκαίρι, δόθηκε ένα "πράσινο φως" με 50% χωρητικότητα, αλλά καταλαβαίνετε ότι με αυτό δεν μπορεί ένας παραγωγός να κάνει εύκολα μια καλοκαιρινή παραγωγή και να τα φέρει εύκολα βόλτα». «Είναι αρκετά επίφοβο πέρα από τα όποια κρατικά θέατρα που θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν παραγωγές», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Αναλύοντας περαιτέρω το μέτρο της πληρότητας που τέθηκε, ανέφερε, «ένας θίασος ο οποίος θέλει να λέει ότι θα κάνει έργο που θα διαθέτει μια διανομή αρκετά μεγάλη δεν θα μπορεί να βγει εύκολα με το 50% χωρητικότητα». Όπως τόνισε στη συνέχεια ο κ. Μπουρδούμης, «πολύ δύσκολα μπορεί να βγει ένας δεκαμελής θίασος, που κάποτε ένας τέτοιος αριθμός για καλοκαίρι θεωρούταν μικρός», συμπληρώνοντας ότι φέτος θα προτιμηθούν έργα που θα έχουν μικρές διανομές

Στην ερώτηση για το αν ακούγονται παραγωγές που βρίσκονται στα «σκαριά» για καλοκαιρινές περιοδείες ο ίδιος είπε «μαθαίνω ότι κάποιοι θα ξεκινήσουν άλλα με κάθε επιφύλαξη. Δεν αγοράζονται εύκολα οι παραστάσεις από τους δήμους πλέον, είναι περίεργα τα πράγματα, κρατάω μικρό καλάθι το 50% δεν είναι και ότι καλύτερο».

Τέλος ο ηθοποιός μίλησε για το μέλλον του κλάδου ο οποίος όταν θα ανακάμψει «δεν θα είναι καθόλου ο ίδιος, σε καμία περίπτωση». «Αρκετός κόσμος δεν μπορεί να αντέξει και ούτε μπορεί να απορροφηθεί είναι περιορισμένα τα πράγματα και στα σίριαλ της τηλεόρασης, όπως έλεγε και ο Χορν "ο ηθοποιός πρέπει να είναι πλούσιος"».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χαρδαλιάς: Ανοίγουν μουσεία, θέατρα, σινεμά - Ξεκινούν και οι συναυλίες - Όλες οι ημερομηνίες