ΕΛΛΑΔΑ

Εμβολιασμός: Ξεπέρασαν τους 112.000 το Σάββατο – Τον Ιούλιο όλα τα εμβόλια για τους ενήλικες

Εμβολιασμός: Ξεπέρασαν τους 112.000 το Σάββατο – Τον Ιούλιο όλα τα εμβόλια για τους ενήλικες
InTime

Εμβολιασμός: Πατάει «γκάζι» το σχέδιο «Ελευθερία» για τη δημιουργία τείχους ανοσίας στη χώρα. Διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για όλους τους ενήλικες στη χώρα μέσα στον Ιούλιο.

Μια ακόμα ημέρα με δεκάδες χιλιάδες εμβολιασμούς πέρασε για τη χώρα, με τους πολίτες να δείχνουν διάθεση να εμβολιαστούν έτσι ώστε να χτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας και να απαλλαγεί από το «βραχνά» της πανδημίας του κορονοϊού η κοινωνία.

Η τακτική που ακολουθείται παγκοσμίως με τους εμβολιασμούς σε συνδυασμό με τους επισταμένους ελέγχους και την παράλληλη τήρηση όλων των μέτρων προστασίας θεωρείται το «κλειδί» και για την Ελλάδα, ειδικότερα όσο μπαίνουμε στο καλοκαίρι όπου θα υπάρξει και χαλάρωση μέτρων αλλά και εισροή τουριστών.

Το Σάββατο (08.05), πάντως, παρά το γεγονός ότι πολλοί ήταν οι πολίτες που έκαναν τις πρώτες μαζικές εξορμήσεις στις οργανωμένες παραλίες που επαναλειτούργησαν, ο ρυθμός των εμβολιασμών δεν μειώθηκε καθόλου. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 112.477 εμβολιασμοί το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το emvolio.gov.gr.

Οι 58.836 από αυτούς αφορούσαν εμβολιασμό πρώτης δόσης, ενώ οι 53.641 αφορούσαν εμβολιασμό δεύτερης δόσης. Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 3.647.689 εμβολιασμοί στη χώρα. Οι 2.450.362 αφορούν χορήγηση πρώτης δόσης εμβολίου, ενώ 1.197.327 συμπολίτες μας είναι πλήρως εμβολιασμένοι και με τις δυο δόσεις.

Τα δεδομένα του εμβολιασμού το Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Διαθέσιμα όλα τα εμβόλια τον Ιούλιο για τους ενήλικες

Αξίζει να σημειωθεί πως στην παρούσα φάση δεν κάνουν όλες οι ηλικιακές ομάδες όλα τα εμβόλια. Είναι γνωστός ο διαχωρισμός που έχει γίνει ενώ δεν υπάρχει δικαίωμα επιλογής σκευάσματος, αν και αυτό μπορεί να το κάνει ουσιαστικά ο πολίτης μέσα από τη χρονική απόκλιση των ραντεβού εμβολιασμού που προγραμματίζει, γνωρίζοντας τους χρόνους που μεσολαβούν ανάμεσα στις δόσεις του κάθε εμβολίου.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, τον Ιούλιο θα φτάσουμε σε σημείο να είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους πολίτες άνω των 18 ετών στη χώρα. Σχετικά με την ομάδα των 40-44 ετών, εξήγησε πως από τον Ιούνιο επί της ουσίας θα μπορεί να επιλέξει διαφορετικό εμβόλιο αντί του AstraZeneca που χορηγείται τώρα, όπως χορηγείται και στους 30 – 39 ετών.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε πως υπάρχει πλάνο για τον εμβολιασμό παιδιών 12 ως 15 ετών όταν θα δοθεί η έγκριση από τις ρυθμιστικές αργές, ενώ αναφορικά με τις εγκύους και τον προβληματισμό που υπάρχει, ιδίως για το εμβόλιο της AstraZeneca, σχολίασε ότι σύντομα θα αλλάξει η σύσταση και θα μπορούν να κάνουν όποιο εμβόλιο επιθυμούν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τζανάκης στο Newsbomb.gr: Τότε θα δούμε τριψήφια κρούσματα - Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε